CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 13, 2011

kaRipaP..

perNah la TetibE terliNtas kt fiKiran ni nak juaL kariPap froZen. daTang puLak iDea nk cube buat. sEbeLom ni mmg ade mak a.k.a suPervisor yang dok peraTi kalo buat, taPI kali ni kenE buat senDiri. deNgan osMet la.

naK dijadikaN ceriTa, puNye la seMangaT nih, balIk keJe terus g beLi baRang2 nk maSak. dah kauTim deNgan osmET. diE buaT inti, aku buaT kuLIt. HajaT ati nk buAt kariPap pusIng. semPat lagI kt Opis taDi dok PRint reSEpi. xcKUp ngan tuh, siaP telepon ciP (maK) lagi. ngahHahahha..puNYe la tak PhaM pe yg dok priNT tu.

gaMbLE puNye gaMbLe, uLI la. adE dua doH. satu yg berMInyak, saTu tak. buaT yg x berMInyak tu dulu. eh, tetibe rasE cm keNyal giLer. cm Getah la lebiH kuranG.tePOn lagi cip kt KL. die ckP mMG cmtu. okayla. leK laGi. buAt yg doH bermInyaK puLak. x jaDi2. maK ckP gune miNYak yg dipanaskN selain dari margerin. taPI tu La, deGil. xletaK. paTotla xmiNyak2..ngahahha..dEgiL lagi ckp maK..

iNti kariPap dah siaP dah. yang akU ni dok SEbok mengUli laGi. paLe dh JeM dh. dh puTUs haraPan dah. tapI takpe. aku teruSkan usaHa. dan akHirnya, yarghhh..berjaYa..!

satu parT dah ABis. paRt nk golOng2, nk peNyek2 kan nih.haiH..eKOt je kt reSepi dh priNt tadi tu. dua tiga kali gak la kene goLong pastu penyeKkan pstu golOng lagi..adehhh..peNat..meMuLe osMet tamo buat. die cKP, xreti nk buat. tapi dek kene paKse dengan osmet die yg giloz nih, terpaksa la juGe die buaT. ngahhah..sowI ye osMetku, Gee. hehehe..

die x rEti buat kelim kariPap tu tapi pas ajar, ha, pandai pon..terseNgih die. psTu kitorang terus buat smpai abes. hMM, manYak juge la dapat. taPi peNatnye ya Allah, tuhan je tau..ha, bukan seNang tau nk buaT. perghH..lelagi kitORang yg begiNNer nih..fuhhh..ha, nk tgok hasilnya? sila la lihat...taraaaaa...


ha, teNgok! kul braPe aMik gambar nih? lebih kuraNg kul 10.20 p.m. imaGine buat dari kuL 7 malam pas LIk keJe tuh. penaT giLer..(ade satu tray lagi dh simpaN dalaM peti aiS)

taDi bawaK le kariPap tu ke OPis. dan raMai yaNg meMUji..pergHHHH..doRang caKap juaL la..aku ngan OsMet seNgih je..toBat dah psNI tamo buat kariPap pusIng. buAt yang Bese je. lagi sOnang..yeeee..~

aNyway, mMg niAt kitoraNg nk JUaL pon. yaNg froZen pUnye. taPi tu la, kitoRang nk teNgok lG keadaaN caMane. dOakan kaMI berjaYa.. juaL kat OPis pOn jadi La kan..

p/s : beK deNgar cKP maK or orG yg berPEngaLaman. kaLo x, suMe xjadi..beTol..xtiPu..tImer kaSEh maK..(NYesaL dulu xBLaja msaK beBetoL. daH nk kAwen baRu terKiaL2 bLaja..ngahHahahah..)