CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 17, 2011

aktiViti guMbira 16 sePt. 2011

16 Sept. 2011 jatuH paDa hari JUmaat pada taHun nih. ha, senYum2 saMpai teliNga cuTi 3hari. taPi, ha, ade taPi tuh. kaLo daH naMo kaKi berjaLan, cuTi paNjang maNe poN naK berJalan.

acTuaLLy seMaLam pas baLik tu terUs naK uPdate blog taPi ye laH, peNat tak heNgat. pePagi baNgun, aKtiviTi biasa, keMas uMah, basUh kaiN, cuci tOiLet suME la.daH diLatiH dari keciK saMPai besar. maK xpesaN pon taPi teNgok maK puNye siKap yaNG positif. maK suKe ruMah die diKemas duLU beFOre keLua peGi meMane. aLhamduLiLah, terbawak2 saMpai sKang. sirius, tak biasa biLe keLUar tinggaLkan ruMah tak bersaPu, biLik tak keMas, tak jeMur kain baGai.

hari seBeluM tu meme daH jaNji deNgan kawaN. (saYa paNGgiL die sOso) yaNG kaMi nk p berJalan raYa ke rUmah soraNg lagi kakItaNgan JPN yaNG sedaNg cuti bersaLin. masa baru bersaLin tu tak seMPat nk teNGok. ni aLang2 ni raYe, tu yaNG p beraYa samBil teNGok baby..:) kuL12 lebeY cmtu kitorang saMPai teMpat yaNG ditUjU. sOso bawak Qiqi (kereta) die, saya bawak Queen saya. :) maKLumLah, queen tu buaH hati saYa. meSti la keNe bawaK die.

Lepas beraYa tu, meMe tade plan. tapi sOso nak pegi iSi aNgin taYar kete die. saYa dan kawaN saYa soraNg lagi, (Masyi) blaNk. dOk garuk2 kepaLa, nak p maNa la kita nih. tup tup, Masyi bagi idea. "joM p pasir PandaK.err, taPi aku cm iNgat2 lUpe jaLan ke saNe". saYa paNdang dia. "aLa, gaMble saJe. xsesat kot.mesTi ade paPan taNda" wahh, kompiden je i caKap.haMik. so, kaMi pon reDah je tuk ke paNtai tu. actuaLLy, biLe dah saMpai tak jaOh la.adeh.iNgat jaoh saMpai seJam. sejam pon taK jauh pada sy.

maSa keLuar dari Queen tu, fuyooo, best nye aNgin paNtai. siYes beb, terUje taHap dewa beTol. sY meMang suKe teNGok paNtai. aPe lagi, deNgan baju kebaYa nYonya tuh, i pon beJalan cm mOdel la.agagaga..tiOp2 angin tuDung n kain..*bercanda di pasiran pantai* ewahh, nyanyi pulak. rasE teNang je tgok laUt tuh. padaHal biasa je.

pikCes yaNg seMpat disNap oLeh Masyi.uh, nasib kaiN terseLak siKit je. tuDung tu Lihat laH, terebaNg terebaNg.uh uh..
locaTion : Pantai Pasir Pandak, Sarawak

kaMi baLik pas laMe gaK la lePak teNgah paNas tu.seMata2 naK teNGok paNtai. saya yaNG teruja lebeY..Pas aNta Masyi baLik (dia ade haL), saYa roGer sOso. mAsa kat paNtai tu Soso daH meseJ gtau yaNg pLan NaK tenGok waYang kenSel seBAb The Spring (pusat beli beLah) saNgat peNuh n tabLey parkiNg. so, sOso caKap die laPa, maKan kt After 4 (nama keDai tu). saYe poon okeH saJe MeMandaNgkan tiada pLan. so saYa shOOt la peGi After 4 tu.*keJadian lUpe n tatau ktNe After 4 ni saNgat meNjengKeLkan* taPi yeLa, taH ape saYa fiKir, saMpai tak tahU kat maNe After 4 tu.mahap ye sOso, meMe tak pasaN n lUpe2 iNGat.huhuhu..

masa saMpai tu, perUt meMe laPa giLer. jaM dah puKUL 4.30 petaNg caMtu. lOm lUnch suMe.sesaMPai kt kedai maKan, hamik ko, braPe Manyak saYa order. err, order cenGGitu meme biase bagi saYa. 

  ha, Lihat! di kanaN kiRi saYa iaLah deep friEd waNtaN dan taNgan Kanan saYa meMegang sudu yaNg peNuh deNgan nasik.ekekek..tuuu, air barLey peberet saya..:) saya?tersenyUm deNgan maKanan itu.
LocatiOn : After 4, Satok, Kuching, Sarawak

tiMe pikiR2 tu pasNi nak pegi maNe, tetiBe teriNgat cam ade paMeran kuCing. dok cariK kat teNet, die caKap kt Dewan Suarah. so, kaMi ni try an error la p saNe. seKali, daaa, suMe orang je. buKan kuciNg pon.ekekeke..geLak2 ktiorang daLam kete.ngahaha.*pegi dua buah kete ya*

geLak puNye geLak, meMasing taMo baLik uMah lagi, sbb boring, so kaMi decide tUk peGi tgok waYang puLak kat Parkson Riverside. saJe usHar kat bowLing.mak aii, ramainye umat. kOmpom peNuh. so, kaMi decide tuk teNgok waYang saJe. jam kul6.15 peTang. paLing awaL taYangan iaLah citer Johny English Reborn.kul 6.45p.m. buat pLan B, kaLo tade seat best, tgok citer len. sUme setUJu. sesaMpai kt kaUnter, cek seat, yah, meMang santek la seat, dePan sekali. ha, mau meNdongaK tgok waYang. so kawaN lagi dua oraNg (sosO n Kurnia) xMo. so, kaMI proceed Plan B iaitu teNgok ciTer Raya Tak Jadi. taPi tayaNgan kul7.15. dan kaMi seMua pon setuJu. 

Pas teNgok wayang tu kaMi poN puLang meNgekot haLuan meMasing.keLuar daRi paRking, uhuk. tebatOk jap. kete maNyak giLe.oh, Lupe. ade pesta Regatta stat 16 September saMpai Ahad 18 September. Mujur kt Waterfront je jeM, kaLo tak Jem kaKi ku.adehlah. tapi kan rase cam, wah, dasat betol.hari ini daLam seJarah. maNe peNah p teNgok waYang paKai kebaYa bagai. taPi takPe,kat Sarawak ni raYa sebUlan.serOnak.so tak keKok saNgat nk Pakai baju raya sebab masiH daLam buLan raYa.:)

aPepon, saYa saNgat ePy dPt haNgout deNgan rakaN2 yaNG havoc n geMPak. haraP meKa tak maLu la naK kua deNgan saYa lagi sebab saYa saJe sudah peGaNG title PUAN. uhuk3..takpe, saYa muda sePerti meKa juga. 

jUmPa lagi ya di eNtri aKan dataNg..jeng jeng jeng...~ tata. C:




Love,

Mrs Asyrani...