CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 29, 2011

Bertambahlah tanggungjawab~ :)

Ha, dengar tajuk ni kompom lah kengkawan kt luar tu tetanye-tanye apekah semua inih kan?? Tidak tidak..bukan itu..nak tahu? jap, bagi wa intro dulu..

Harini hari Khamis, hari batek sedunia untuk orang2 gomen sebab harini je meka kene pakai "uniform" batik.  Err, tapi disini bukanle awok nak bercerita hal baju batek. taPi awok dah berjaya menyelesaikan dan menghantar assignment hubby yang tertunggak..gile wo deadline 31 Disember ni wo. memang DEAD..tapi naseb hubby dapat bini cm ai. ai kan jojes. plus bijak pandai.kakaka..masok bakol dan angkat sendiri memang la tabley kan..dari hari sebelom krismes wa tak cukup tidow. Menyiapkan asignment hubby terchenta. Naseb chenta. hak3..Legaaaaa sebab semua dah hantar. Hubby tinggal perlu struggle tuk final exam sahaje. 

Bukan ape, wa rindu nak buat assignment ni wo cm zaman UiTM Perak dedolu. Wa penah juge sekejap sambung degree mase keje kt KLCC dulu tapi masuk gomen je wa terpaksa berhenti. Masa tu sebok juge nak kawen. Dapat transfer p Sarawak. Cek2 subjek yang wa amik tu kene abiskan kat Shah Alam dulu baru leh pindah ke UiTM Sarawak. adeh. Dugaan. Hubby pula dapat offer sambung degree. So, wa decided tuk quit sajelah. Bia hubby blaja. kekekek..Lagipun ongkosnya tidak mengizinkan. Wa takot juge tak leh commit dengan rumahtangga.  Bile buat esaimen tu rase cm best je walaupun wa stress separuh gile nak buat esaimen dalam bahasa Melayu. adoiyai..yang paling mencabar buat esaimen Sains Politik. Mak aiii, 4000 patah perkataan weh.. ape nak goreng..

Tapi yang bestnye wa dapat buat research at the same time. Hubby dapat tajuk seorang aktivis India yang sebelum ni wa tatahu pon kewujudan die. Tapi gile la wa translate dari English pegi BM dengan jayanya..perghh..cam buat novel pulok doh..kakakaka..Lepas siap je tadi, wa berlari2 menuju ke pejabat pos. Naseb ade pejabat pos kat area opis ai nih yuuu..klo tak, menggagau nak p post semedang. Orang pos tu pon dah kenal wa dah. aiyaaa~ Asek muke wa je wat pos laju.kakakak..duwet pon lajuuuu je..xpe xpe. Hubby cakap boleh claim. I claim tripple la hubby.. amacam?? hak3.. pas je selamat esaimen tu di pejabat pos, wa caucinci pegi McD. paling dekat kt area epot. ape lagi, zass la dengan dua orang staff wa. Reward diri sendiri sebab berjaya menyiapkan semuanya. Legaaaaaaa~

Sampai saje opish, titibe ade orang tanye nak kucing x? *mata dah bersinar-sinar dah* Wa lame dah carik wooo kucing kt Kuching ni. Tade pula yang boleh dirembat. huk3..ni orang nak bagi, ape lagi, wa nak la..gile senyum sampai telinga. Petang ni juga wa nak p carik sangkar.  Memule ingat nak amik sekor je tapi die ckp amik je semua. Semua itu bersamaan dengan 3 ekor. Acam biasa, wa post kat fesbuk. Kawan baek wa nak sekor pula. Wa okey je. Rase cm manyak pula kalo 3 ekor tuh. kan kan kan..huk3..at least 2 boleh la meka bergumpal dalam sangkar tu. hik3..

Orang cakap bela kucing ni bagus. tatahu la bagus tang mana. Tapi meka cakap murah rezeki. Tapi bukan tu niat saya. Sebab saya meme suke kucing. Siap nak import kucing dari semenanjung. Tapi prosedur leceh pula. Alhamdulilah, Allah beri saya tanggungjawab baru tuk jaga meka. Sementara saya belom diberi rezeki anak nih, ape salahnya saya berkongsi rezeki yang Allah bagi saya tetiap bulan dengan makhluk yang lain kan.:) i am a cat lover..:)

Dan saya sangat teruja pada ketika ini. wiwittt! esok dah boleh amik meka. Malam ni pegi beli sesiap segala barang meka.  :) Alhamdulilah....~



Notakaki : rindu dengan Oddy (gamba di bawah) kat umah mak..wuuu..

Walaupun Oddy hanya kuceng biasa, tapi pada kami die adelah luar biasa..hik3...



Hamikkk..menggulung tidowwww...