CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 3, 2012

Checkup!

Selamat petang..titibe rasa nak update pasal bleeding yang saya alami sejak dua menjak nih. Ha, tadi dah p klinik dah..Mentak kebenaran bos keluar kejap. Kejap je. Sebab dah risau dengan darah yang tak brenti keluar..uh uh..Tido memang tak lena la beberapa hari nih..

Okeh, pada pukul 9.45 pagi camtuh, saya pon memandu seorang diri menuju ke klinik yang memang dah berniat nak tuju ke sane. Klinik berhampiran Ambank Satok, Kuching. Ha, ramai sajes pegi sane. So, wa pon memecut kesane terusla..Sampai2 je kat sana, memang disambut dengan mesra. Serius! Memule takot la. Awok ni penakot weh..esp jumpe doktor. Paling tamo pegi. Ni sebab dah tatahan saket so pegi saje..
Meka ni macam tawu2 je wa nebes. Dorang layan baek2, layan elok2, ajak borak..siyes. rase cam tak pegi kat doktor. Mebi sebab specialist kot..:) Wa disuruh isi satu kad yang mengandungi butir2 diri wa dan suami. Ha, dats better. Wa tasuke la kalo orang len yang tuliskan. Huduh tulisan. Err, maksudnya tak menepati citarasa la..Okeh, pas dah isi, wa duduk kejap kt kerusi tu. Mak aii, agak sejukla dengan ekon nye. Tak sampai 5 minit duduk, saya sudah dipanggil masuk. Wah, Puan Aimi gituewww.. Mane ade klinik len panggil camtu..Wa jalan ala model.kui3..dan amazingly, disambut oleh doktor cina yang sangat ramah dan tahla..tatahu nak cakap. Memang baek doktor itu. Wa cerita semuanya, masalah wa, dan etc.  Dan beliau catit dengan penuh minat. wiwittt..cool la doc!

Err, die nak buat pap smear tuk tahu lebih lanjut ape sebenarnye masalah wa tapi sbb masih berdarah kan, so xboleh la..die just cek rahim dan uterus wa. Wa dibawa ke sebuah bilik yang best dan tak takot cam klinik pertama yang wa pegi dlu. Yang tu memang horror!!  Pembantu doktor suruh baring dan buka bahagian perut sedikit..hoyehh..pastu die letak gel kaler biru cmtu dan scan perut..ahaaa...sejuuuukkkkkk...ekekek..
Depan katil ada skrin tuk lihat ape doktor scan. hooo..siyes cam tak nmpak pe2..huuu~

tabley tegakkan pula. adoiyai..takpela.. ni gambaran dalam perut saya..haaa...ta nampak kan..kakakak..

Doktor tu tak jemu terangkan itu ini bile wa tanye soalan. Jawapan sume dpat dijawab. hoo, bestt!! pas dah cek tu, die cakap semuanya okey. Alhamdulilah..Rahim wa, uterus wa memang takde masalah. Cume saya perlu datang untuk pap smear bile bleeding dah okeh. Plus, darah itu sebenarnye darah period. Ya, hormon. Bulan ni saje sudah 2x period. Berubahlah lagi time subur awok. Adeh. Baru plan nak hanimun ngan hubby. Terpaksa bincang semula. uh uH..

Yang paling besttt, doktor cakap takyah makan ubat..yay! Sebab everything is okay. Alhamdulilah..Syukur. Kalo tak bertambahla ubat wa nanti. kui3..
Anyway, thanks to Dr. C.M Wong dan pembantu2 nya yang sangat baek. Tak terasa cm g klinik dengan layanan mesra mereka..So, if kengkawan area Kuching cari specialist for women, wa sajes datang saje klinik nih. Duwet boleh carikkan, tapi kesihatan, mane nak dapat?

Nama klinik ni C.M Wong Specialist Clinic For Women. Boleh telefon 082-253366 untuk pertanyaan. Die terletak bebetol sebelah kedai buat baju korporat, berdepan dengan satay cheko dan berhampiran Ambank Satok. Senang carik. Siyes.

Kesimpulannya, saya berpuas hati. :) *senyum sampai telinga*

Notakaki : Next checkup perlu hadir bak kate doktor. PERLU ya...baek doc..