CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, February 26, 2012

Isnin = Kerja..

Esok Isnin, keje dah weh. Manyak cantik nak cuti lelame. Dua hari cukuplah. Kang malas tu bertingkat2..

Weekend adalah hari untuk berehat. Memang, tapi kalo kene turn keje, berehat ape mendenye.  Semalam (Sabtu) wa keje. Tapi tak cukup 5 jam sebab wa balik awal.  Ade hal. Hmm..Setel je hal itu, singgah g isi minyak kete. Singgah lagi Giant, p beli beras pulak teringat beras kat umah dah abis.  Plan sebelum nak g Giant, nak singgah Ambank p bayaq duwet kete, tapi pikir2 esok2 la p bayaq. Sebab malas nak pusing kt bulatan yang jem tuh. huah.. Kalo dah kononnye nak p beli beras je, jangan haraplah tak beli mende lain.  Ade je nampak tu nampak nih, sume nak dibeli.  Tapi alhamdulilah, semakin terkawal nafsu membeli secara tak berhemah tuh.  ngahahha.. Sejak kawen nih kan, p mane2 misti nak beli barang umah.  Sampai pernah terfikir tak beli apa2 pun tuk diri sendiri.  Tah, rasa cam best je beli barang umah skang.  Maklumlah kot, sudah berumah dan tangga. Misti la ade atap, bumbung, bla bla bla bla....

Balik dari Giant tu, singgah pulak kt Everise, nak beli topup.  Tenet subscribe dah nak abis..ngahaha..satu keje pulok kan..Tapi bukan ape, siap beli sayor skali.  Sebab pikir2 mlm tu nak makan takde sayor..Sampai umah, as usual, bukak gate dulu. Boleh nak tekejot? Bulus wa dua ekor tu dah kua sangkar!!! Pelik bin ajaibs lah. Sesambil masokkan kete dalam garaj tu wa terpikir. Cemane meka kua nih. Pelikssss!! Pas angkot barang2 yang dibeli tadi masok dalam kete, wa pegi kat sangkar deme. Dok pikiaq camane la meka leh kua nih. Sekali tengok pintu yang atas sangkar meka tak lock. Oh, kompom deme tolak lock tu and angkat.. 
Amboihhh, berkesan makan Friskies yek.  Bijakkkkkkk! Memule ade terpikir jahat tapi cecepat bersangka baek.  Xkanlah orang nak masok kawasan umah wa semata2 nak lepaskan kucing wa.aih, pelik pelik...

Okeh, pas kekemas sume, tibe masa wa dok dediam menjahit..sampai ke malam. dan wa tido lewat. kul4 baru tido..dok ralit menjahit. (ade la berenti jap mandi, makan, solat dan sebagainya).  Penat memang penat. Pastu tadi pagi terjaga pukul 8 pagi.  Eh, segar bugar mate. Tak ngantok. Dah la ujan lebat. Nak tido balik teringat si bulus kt luar tu dah sebok nak kua. Dengan malas yang masih berbaki, wa pon mangun nak jenguk meka kt luar. Ait, dah kat luar jugak.  Cis, tak puas hati betol. Cemane meka keluarkan diri dari sangkar tu. Nanti, nanti, esok mami beli mangga konci korang dalam tu. hahaha..Pas siapkan sangkar meka sume, wa kekemas rumah.  Plan dihati nak basoh kain, tapi tengok dah tinggi gunong tu, baek anta dobi je.ngahhaha..bukan, bukan. Jangan salah paham.  Wa tabley wat keje beberat. takleh kene sabun basuh kain, bla bla bla..<- nampok no nipunye. :p

Pastu sambung menjahit smpai petang. Petang pulak blender cili sesiap, potong bawang, sesiap bahan nak masak. Macam2..Malam ni nak tido awal sikit..eh, skang pon dah nak kul 11 (ketika entri ini ditulis).  Baek, positifkan diri. Hope takde ape esok yang akan berlaku.  Esok petang ade seminar pula.  huuuuu..

Nite eberibadi..:)