CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, February 25, 2012

Isteri, terimalah suamimu seadanya..

 Sekadar renungan untuk suami dan isteri..:)

ISTERI : abang, apa kata malam ni kita tak payah tidur sama..abang tidur luar, ayang tido dalam bilik

SUAMI : kenapa syg..


ISTERI : ha.. ayang ade 1 prmainan, ayang catatkan semue keburukan abang sebanyak mungkin dan abang pun catatkan tentang keburukan ayang sebanyak mungkin! esok pagi
kita baca balik apa yang kita tulis tu okeh?

SUAMI : ok..

> > dan malam itu si isteri senaraikan tentang keburukan suaminya sampai tak tidur.. suaminya yang turut berada di ruang tamu juga turut tak tidur.. sehinggalah ke pagi di waktu untuk bersarapan...

ISTERI : ha, macam mana, siapa nak mulakan dahulu???

SUAMI : ayang dulu mulakan..

ISTERI : ok abang dengar tau, (sambil mengeluarkan 2,3 helai kertas yang dicatatnya malam tadi)..

ISTERI : abang tak romantik...abang tak pandai pujuk.. abg bla bla bla.. bla bla bla..ok dah, sekarang abang pulak..!

SUAMI : (die mengeluarkan 3, 4 helai kertas yang kosong...) abang mintak maaf... tiada apa yang abang dapat senaraikan tentang keburukan ayang.. sebab abang terima ayang seadanya.. dan segala keburukan ayang abang sentiasa maafkan.. dan abang mintak maaf kalau abang tak sempurna di mata ayang...

> > si isteri tergamam dan air mata jatuh berlinangan,,, terus die peluk dan memohon ampun pada suami nya.. dia menyesal,, kerana telah melukakan hati suaminya.. dia juga sedar dan bersyukur.. bahawa suaminya adalah insan yang terbaik yang telah dianugerahkan untuk-Nya..


Sumber :: Salah seorang rakan dari Facebook..:)

U know, menitik air mata wa bace.  Siapa cakap selama ni suami je nampak salah isteri? Isteri juga ada kesalahan sendiri.  Sayangilah suami kita seadanya dia.  

Notakaki :: Kami pon ade permainan juga. Before tido kalo tak ngantok lg, kompom kami men game Jewel Quest. Men sesame game dalam henpon tu. :p Kalau kalah, dua2 kene tido..Serius rindu suami nun disana. Harap papa selamat disana. Doa mama mengiringi papa..:) Saya sayang hubby saya..Sooooo muchhhieeesss~ :)