CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 17, 2012

Pengalaman best2 yang tak dapat lupa.:p

Bile kite tengah stress, orang cakap kalo kite ingat benda lawak atau kelakar, kompom ilang sikit stress.  Ni titibe tergerak hati nak menulis tentang pengalaman wa yang tak dapat wa lupa sampai bile2..

~Masa kecik, main panjat2 pokok rambutan. Pastu ade kawan ikut same.  Die soh turun, die dok atas dan die soh wa tarik dahan tu bagi goyang2. Wa tarik, pastu gedebukkkk, die jatuh. Idong darah. Bulan puasa weh, wa gelabah. Bawak die p sungai cuci idong yg darah. hahaha..cuak tak hengat.  Bile jumpe n cerita ngan die, kompom kitorang gelak same.  Gile cam budak jantan men panjat2 pokok.. 

~Masa skolah tadika, sementara tunggu masok kelas, main2 dulu buaian, gelongsor.  Masa wa nak menggelongsor, ade orang dah tolong tolak dari belakang.  Dan kt ujung gelongsor tu (kat bawah) takde lapik beb.  Wa menggelongsor sampai bawah dan yay, bontot terhentak dan pinggang wa sangat sakit.  Sampai sekarang wa tatahu sape yg tolak wa.

~Menari dengan geng2 ade 5 orang kot masa tu lagu Amelina. Tuk persembahan masa hari Guru kot. kui3..lawak bile tengok gambo..(tak boley uplod..maluuuuu..)

~Nak main hoki. So, join kelab hoki masa skolah rendah.  Seronok, tapi ye, bola hoki kene tangan dan kaki, dan ia meninggalkan lebam yang besar dan sakit.. wuuhuu..macam kene dera pon ade.

~ Pakai skirt (pinafore) masa darjah 5. Mane ade orang pakai dah mase tu.  Kalo tak silapla..sebab tak nmpak dah budak melayu pakai skirt. *ustazah dah pandang2 dah mase tuh..ngahhaha..*

~Masa kt UiTM, nak pegi kelas.  Pagi kot kalo tak silap.  Tibe2 puiiingggg, ade plastik milo basi melayang dari tingkat 3. Whooooo, sikit lagi nak kene wa ngan geng2 wa woooo.  Mulut wa memang takde insuren, titibe keluar la ayat2 dan perkataan2 yang selalunya disensored kan.  Sumpah seranah la.  Yelah, mahu tak. Naya je kalo kene kami kt bawah tu. Basi pulak tuh! tibe2 dari tingkat 3 tadi ade sorang makcik terjongol kt beranda.  "Sapa yang cakap tadi tuh?" sambil buat muka garang.  Kitorang tekejot. "Saya, kenapa?" wah, berani wo mengaku.  Memang tengah berasap tuh. "Amboi, sedapnye bahasa. Blaja tinggi2 bahasa cam bla bla bla.. bla " die membebel.  Wa jawab, "abis tu yang macik pegi campak pegi bawah tu nape? Kalau kene saya tadi tak ke naya??? dah la milo basiiii." jerit wa. Pedulik hape ngan macik cleaner tu. Die la sepatotnye amik buang, bukan campak kt bawah.."anak makcik blaja oversea tak pun prangai cm ni .bla bla bla bla...." bebel die lagi korang tau..wa cakap ngan geng2 wa, blah blah blah..malas aku layan. Kite pulak disalahnye. Oversea tu katne? Sabah SArawak pon ober de sea. huh..Mase tu sume student nak p kelas. Pedulik hape wa.  Sape saksi masa tu, ramai woo..Membebel2 wa ngan geng2 wa sampai ke kelas. Gila bising..itu best okey! sampai skang wa ingat..Gila berani aku melawan..hahaha..adoiii..jahat..

~Potong rambot sependek yang mungkin macam jantan tu, sampai abah soh pakai tudung sebab rambot pendek pakai baju kurung nak p kenduri..hahahaha..lariikkkkkk~

~  Masa memule bercinta dulu, hubby nak balik KK dah. Tapi belum declare. Rasa len macam. hahha..CINTA tuh..sampai KK baru die mentak kapel. Tapi bukan kapel tau, die mentak jadi isteri die..waahh..dasat kan..ngee..*kalo citer balik kat hubby mmang die tutup muke dengan bantal. maluuu..hahhahaha..*

~Selalu kene panggil dalam kelas yang pertama pulak tu. sebab name hurop A. memang tertekan. tapi untung sebab ms kat uitm takde masalah. Sebab kelas sume kelas A je..hahahaha..

~Masa skolah menengah takde boipren. haa, dasat kan. stat blaja bercinta pon mase kt uitm. katenyeeeeee~ tapi bukan budak uitm pun. lalalala..

~Mase kekecik g beraya reramai, kutip duwet raye. bestnye zaman itu..


Apepon, pengalaman membuatkan kita matang kan?? Terpulang kat diri kite cemana kite nak tentukan hala tuju hidup kita.  Sebab mak n abah dah bagi cukup ilmu, dah didik dah bimbing.  Tepuk dada, tanya selera~ :)