CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 24, 2012

Roadblock atau eksiden??

Disuatu petang yang sunyi..ecececeh..takde maknenye sunyi. Gini ceritenye.....*cer tengok ape yg wa post kt pesbuk semalam*


Ha..gituwww..

Die acamnih. Plan pas balik koje nak p singgah shopping complex memane la nak tengok barang2 yang boleh beli tuk deco bilik ayo. Pastu bile teman pikio2 balik, malasla teman nak pegi. Decide memang nak terus balik. Baek, turun dalam agak lewat la sebab malas nak ngadap jem. Sekali, uinaaaaa..Tak jauh je dari bulatan kt opis, dah sangkot jem. Actually ia macam pelik dan luar biasa sebab ia bergerak slow dan slow. Dan acara kemuncaknya bila dan lepas bulatan kedua yang nak menghampiri Giant Tabuan. Memang lame wa sangkot. Kaki kiri dah sakit dah masa tu. uwaa..dan kereta kat depan dah start mati2. oh. Wa cakap dalam hati, jangan la dik gini. akak susah nak masok lane sebelah kiri nanti. 

Sempat ku snap.huhuhu..jauh je tangkap. takot meka pasan. Nanti meka cakap makcik kepochi pulak..ngahahha..


Dan naseb baek mereka berempat. Boleh la tolak kete beramai2. Kesian mereka. Student rasanya nih. Haih dik. Naseb la u ols ramai2. Kalau akak la, sape nak tolong. :( 
dahla sorang2. Pompuan lak tu. Myvi dah la berat kalo nak tolak sorang2..Hope queen taklah carik pasal gini nanti. huhuhu..takpe, akak doakan korang cpt dapat pertolongan keh. ngomelku dalam hati. 

Dan trafic masih tak bergerak. Ini tabuley jadi nih.  Mesti ade roadblock atau eksiden. Wa memang plan nak lalu jalan lagi satu. jalan lama ke rumah wa. Tak sanggup nak hadap jem gini. Ngan minyak kete tinggal dua bar. Jauh lagi nak sampai ke roadblock tu. Dan semasa menghampiri bulatan ketiga, wa nampak ade kete polis dok tunggu kt tepi bulatan. Ye, dan wa pon decide tuk lalu jalan satu lagi ekot susur bulatan pukul 3. Sekali ada juge da kat situ roadblock. Keh3..ala, tak salah watpe nak takot kan. Tengok sticker kuning tu bang. Saya ada sticker navy okeh. lalalalala..dan sticker hijau juge. Itu sticker orang yg keje kt bangunan  persekutuan kt Simpang Tiga nun. 

Pastu macam rasa ada roadblock lagi, wa decide ke plan asal. Pi merayap dulu kat mane2 dan destinasi seterusnya adalah Beoulevard. Suke je pegi sane sebab manyak barang boleh beli. Sume ade. Dari barang basah dapo sampai ke barang2 rumah. wiwitt..Dalam masa yang sama, wa roger sorang kawan gua tanye apekehei dengan roadblock titibe. Dan katenye mungkin sebab kes bunuh semalam yang masok 999 tu. OH, tatahu. Siyes. Meka carik pembunuh tu kot. Selalu memang takde roadblock kt sini. Titibe ade pulak. *dahla roadtax aku nak mati ujung bulan nih..adoyaiiii*

Pastu bile dh plan gamaknye dah beli barang, teringiiiiiiiiiiiiiin nak makan mekdi mcvalue dinner. siyes tatahu dari pukul brape sampai kul brape.  Bile sampai mekdi, orang rmai giler, pastu jam nak kul9 dah. Rupenye meka stat dari kul6 sampai kul9 je. cissss...Menyesal p beli barang dulu..uwaaa...


Baek, pasni wa akan p makan jugak. Tamo putus ase..waaaaah, sedapnye dabel cisbeger die..nyum nyum..*air liur meleleh...

Pastu ape lagi. Balik dengan harapan yang hancur. Tapi dalam hati, nanti ko mekdi. Aku nak p serang jugak. ngahahaha..Balik pakai jalan lame yang gelap gulita. Kete tak banyak, jalan tak berapa okay, tak kisahlah janji tamo ngadap jem yang boleh buat kaki kiri wa cam nak tercabot dah. Adoisssh...

Bile gelap, terpaksa la bukak mata leluas. Spek wa tak membantu sangat dah. Power dah kurang. Kene tukar spek nanti. Bile dh tak nampak sangat plus dh penat dan sakit kaki, pening pula datang menjengah. SEbab wa kurang nampak. Skang susah drive malam. Memang prob. Lelagi kalo hujan. Menangis drive. adoiss..Sesampai umah tengok si Allie dah duduk atas batu dan COWIE TAKDE KT UMAH!! dan yang wa jumpe adelah si kuceng gemuks hitam poyos si samseng samarindah yang kontot..arghh..ape ko buat dalam kawasan umah aku haaaaa? aku baling batu konon le. tak kene pon..

Samseng wo kuceng tu. Masa wa bukak gate nak masokkan kete. Wa dengar loceng COWIE. dan ye itu die, die sedang dikejar oleh kuceng gemuks tak sedar diri tu..aku kejar la balik. BAling batu. Uh..Ini buat wa pikir balik patot ke wa lepaskan meka masa wa p keje. hmmmm..sebab bahaya dah nampak dah. Jahat itu kuceng gemukssss..tapi kesian pula nak kurung. Meka dah besar. Haish...Dapat je selamatkan COWIE, amik ko. Jentik tinge skali. Nakal e. Jauh2 pegi. Padan muke kene kejar. Kalau mami tak balik lagi tadi camane. Eeiii...Geram..*boley marah kucing??kekekeke..*

Haih. Dahla penat seharian, kaki kiri injured sikit pula. Pale sakit. Bulus pulak buat hal. Betol2 uji kesabaran la..Adoi. Takpe. Senang nanti bila ada anak. Belajar sabar dari sekarang. hohoho~

Pastu ingatkan sampai umah line masih tak okay, rupenye dh okay..ngahhaha..gumbira tak terkata. Ingat kene duduk dalam gua lagi. Tapi tak dapat online lelame. Sebab dah penat teramat sangat.

Dan harini memang terasa letihnya apabila cik P dah mai dah..tu diaaaa.. patotla...so, plan nak mengemas ditunda ke esok harinya sebab wa masih lemah dan nak bermalas2 dan berehat sepuasnya dulu. ngahahha..baek, aktiviti berjimba di pesbuk dah start..nanti malam2 sikit wa updet lagi blog. ngeheheh..

Tata...