CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, April 1, 2012

Ahad yang .. ehem ehem..~

Mesti saspen je bace tajuk entri wa kan..ngahahha..adoila..

Harini kene kerja..tapi telajak tido dan bangun sedikit lambat. Sampai opis kol10 lebih gituw..Takpe. Ari sabtu ahad ade kelonggaran sebab boley claim OT kan..ngehehe..Pale masih pening-pening..weng weng..adesla...


Terjadi apabila Queen terlalu lama tak mandi. adesss..4 bulan juga mami die bz sampai tak sempat mandikan dia..Sowi queen. Mami biziiiiiiiiiiiiii..ngaahhahaha..Ni kes bila balik kerja terus pegi carwash. Sebab tatahan dah tengok queen sangat kacak. kan kan..segala minatang sume ade dlm kete aku tuh..huyaiii..


Cerita masa queen dah mandi dan sedia untuk berlepas..
Saya : ada jumpe gajah ke,rimo ke,biawak ke,dlm kereta akak?
Budak carwash : err,ade kak..*muke cuak..*
Saya : akak memang bela minatang pon.ngahahaha..tenkiu dik.
Budak carwash : kak,kasut akak tu tuk dijual ke?
Saya : ha,ni adelah kedai kasut bergerak.hik3..
Budak carwash : *sengih*

Tu la dik..Akak ni memang bizi. Sampai bela segala minatang dalam kete tu..Err, sori yek pasal kasot. Memang, tu akak akui, semua tu akak punye. kekeke..Nanti la dik ko ade awek ke bini ke, kompom kasot die sume dalam kete. Percayalah..:p

Lepas queen siap mandi, wa ngan Kak Pah shoot pegi Feri Samarahan, tak jauh la dari tempat basuh kereta tu, tengok ade ikan ape boleh beli.  Siyes, wa tatahu pulak ade jual ikan segala kat sini. Dari sumber yang boleh dipercayai, memang ikan ni sume fresh..banyak la jenis ikan yang wa tatahu. Ade ikan bawak kecik2, ade ikan leper kaler kuning, ade ikan tahai, ade ikan..tah..manyak nye ikannnn..ikan jos pon ade..anak ikan jos..siyes..wuwuwu..


Sedang memilih ikan le kononnye..tengok punya manyak ikan cam kat pasar kan..teruja teruja...


Actually tempat tu takde la besar sangat..tapi puas hati jugak la sebab cam banyak pilihan ikan kat situ. DAn saya membeli ikan dan sotong..ngee..Titibe nampak ade orang jual pau. Huh, beli..teringin pulak tetibe. beli pau dengan harga seringgit satu. Wa beli pau kari ngan pau mentega. hek3..Pastu singgah beli air pulak. Tertarik dengan air tebu dan air sarsi dalam botol yang sangat somel..*nanti tangkap gambo.lupe pulok..*

Pastu Kak Pah nak beli pisang goreng. Nak tekejot boley? Pisang goreng berharga singgit ade 5...! tah, rase tekejot je. Dan vadai, 4 seringgit..Dan ia sedap pula..ciss..menggoda betol.ngahaha..dan 4 singgit tuk kepok lekor..wiwit..besau okehhhh..


Taraaaa..ini lah kopok lekor yang besau itu..tak menyempat balik umah. makan dalam kete..ngahaha..laporpooo...


Dan yes, balik dari jeti feri tu ujan turun dengan selebat2nye pas anta Kak Pah balik. uwaaaa..baru je mandikan queen..sadissssss...sadis bukan?

Nak babam la..nantok..esok kerja..berjumpa lagi di lain entri..daaaaa~