CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 11, 2012

Renew roadtax & insuran kete sendiri..Sonang rupo yo..~

Hari Senin arituh, pi renew roadtax.  Hajat hati memang nak buat sendiri semua. Kekonon nak rasa la cemane p renew kan. Expected bayar mahal, so bawak la duwet lebih sikit. Surat yang deme anta pon cakap sekian sekian amaun kene bayar.

Sesampai je kat Ambank, cam biasa la prosedur amik nombor kan. Dan masa turn wa, cam sedikit terkejut dengan amount tu. Actually memangla. Ade orang cakap die soh kite amik yang basic jer..

Tergerak pulak hati nak tanye kt orang bank tu berapa amount yang last year aku renew sebab last year wa ade mentak tolong orang buatkan. DAn yes, amaun itu adalah amaun yang wa lihat pada statement note. Demnnnn! Orang yang tolong saya buat last year markup sampai 3rat lebih wehhhhhh~ Gila~ Nak amik sikit takpe la oiii, ni memang aku tak halalkan lah..Road tax baru RM25. Ko cakap sampai namploh hengget. Gila ko nih...! Memang la oi. tak ku halalkan semua ituw~

Wa puas hati bile pegi sendiri buat insuran n roadtax. Bukan susah pon sebenarnye. Hah, pasni wa pegi buat sendiri. SEnang. Gila punya olang! TApi tadaaa..lihat, sudah tampal..ngahha..

Ade kunen, ijo, fefel..kalepul..ngehahah..


Ade lagi stiker kehepsi kt belah kanan, depan tpt wa drive. dah tak muat letak seme kt sini. Yang atas kunen tu sticker tuk Navy. Kalo kunen, tuk pegawai. Kalo biru, tuk LLP. Saye ade sticker tu sebab hubby soh pakai. Pakai jelah kan. Ape susah. ngahah..Same juge ngan yang ijo tuh. Tu sticker masok bangunan opish saye..weeehaa.. Ijo untuk pegawai, merah pula untuk kakitangan biasa. 

Yang fefel tu tatahu memang nk ketuk la kepala kan. Yang fefel tu roadtax la..adoiyaii..So, next year, insyaallah nak pi sendiri buat lagi. Dah tau sume. Senang. TAde kene 'kencing' lagi. ngahahha..

notakaki :: Lesen wa tamat bulan lima ni pulak. adeslaaaa~