CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 6, 2012

Suka hati aku lah!

Tah..tatahu nape. Cam titibe nak tulis entri nih..

Okeh, tak paham. Lelaki boleh bahagi kasih dan sayang dan cinta kepada dua, tiga or mebi empat ke? Ape maksud sayang? Ape maksud cinta? Siap suruh janji pulak tuh. 

Situasinya dimana seorang lelaki sudah berkahwin, tapi boleh cakap kat kamu contohnya, yang die sayang kamu. Eh, kan ke peliknya disitu? Kemon la beb. Wife lawa, sanggup berkorban, and bla bla bla..*yang wa tatahu la*, ngape carik pumpuan lain? Ape masalahnye disitu? Kate tak cinta, kawen pula. Kate tak sayang, kua anak juge..Pe mende yang korang carik sebenarnye nih?

Seorang wanita dalam dilema. Yup. Memang tak dinafikan *dari pengakuan si wanita tersebut*, yang die memang sayang kat mamat tu. But the problem is, mamat tu dah kawen. Ataupun dikira sebagai suami orang. Wanita itu boley dikatakan dalam kategori bergaya, ade kerjaya, dan senang dapat laki hemsem la sebenarnye. Tapi mamat tu jugak yang die kenan. 

Dari cerita jugak, mamat tu cakap die sayang wanita tersebut. Dan kire wanita ni kaki clubbing jugak dan suke keluar2 malam. Mamat tu pulak, nak halang2 wanita itu dari keluar berjimba dengan rakan2 die. Baek ya. Persoalan disini. Kalau mamat tu boleh sesedap dan bahagia dengan bini dia, y not wanita itu jugak kan? Dia takde hak nak halang wanita itu. Wa cakap kat dia, "ko dengar sangat cakap die watpe?" dan tau die jawab ape? "aku dah janji ngan polan bin si polan tuk tak kua dah.."

Wa jegil bijik mata. "oi, pegi jelah. Die sesedap ngan bini die, ko makan hati ulam jantung pucuk paku bagai. Ade ke die pedulik kt ko? Ade ke die amik tau lagi pasal ko? And die carik ko bile? bile die sunyi kan?? tak rase bodoh ke?" berdas-das juga aku tembak. Bukan ape, ade la sikit pengalaman dulu kene gini. Tapi mase tu boipren wa single okay.ngahahha..

Baek yek. Disini bukan wa ngaja die jadi jahat. Tapi cer fikir, adekah orang tu tengah fikir tentang ko kalo dah sedap2 ngan bini? Lelaki beb. Lelaki. Bile esok bini die outstation ke, pandai pulak carik ko kan? Sebab nak kaseh sayang. Pegi la ****.. Plus selama ni mak bapak die tak pernah lak halang die nak pegi mane. Titibe konon sayanglah, nak dengar pulak cakap die. Weh, anytime je die boleh campak ko kat mane2 bile die tanak kt ko. Percayalah. Lainlah kalo dah jadi suami. Baru kene dengar cakap. Ni, ikatan pon tade. Adesss..Tak payah la nak rosakkan hidup yang best nih. Tak best pon. Bek bangkit dan tunjukkan yang ko tak perlukan die dalam idop ko. Enjoy sajelah!

Baek. Wa emosi. Memang emosi. Ade otak bijak, tamo pikir. Lantak lah..Kekadang pegang jawatan tinggi2 pon, ade jugak bodo nye. Haih. Semoga sedarlah wahai kawanku tersayang..Kami sayang ko. Banyak lagi laki kt lua sane tu. Cer pikir gak hati isteri die nanti. Kite kan sesame pumpuan. Haih..Udah. Penat aku cakap. Emosi betol satu hari nih. 

Pasni kalo wa dengar lagi mende2 camni aku ketuk ko dengan hammer pulak. Pegi enjoy life as long as tak kacau hak orang. Sayang? Janji? Cinta? Pegi mati. Kalo tak cinta, nape kawen. Kalo tak sayang, kua pulak anak deret2. Kalo dah janji, ape yg ko dapat pastu? NOTHING..Leave him or u will regret one day. Siyes. Kalau die boleh buat bini die gituw, tak mustahil die akan buat ko gituw jugak satu hari nanti. 

Wa tak perfect. Tapi wa cakap sebab lu pumpuan, lu cantik, dan ada masa depan. Plus ko kawan aku. Okeh? 

Tuk mamat tu kalo terSTALK blog aku nih, terpulang nak judge aku ape. Ni blog aku, so sukahati aku nak tulis ape. Okeh? Pegi je ngan bini ko tu. Tak payah la tabur janji sane sini. Konon mangsa keadaan. Puii..

Cau~

Notakaki :: Mungkin ada cerita disebalik.? Wa TAKMAHU amik tahu. Mungkin itu cinta sejati? DAn saya TANAK tahu..dan wa tak sebut name keh. Kalau terasa, terpulang. Sape suruh? kan??