CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 14, 2012

Wayang :: saya dah tengok BATTLESHIP..hoho~

Ingat tak arituh ade entri cakap kite nak pegi tengok cite BATTLESHIP? Yay..arini kite dah tengok..seronok!!! Hajat tercapai..ngeh3..

Citer die agak slow la memula. Cerita detik perkenalan Alex Hopper ngan Samantha (Brooklyn Decker) kat sebuah kelab.  Yang mane abang die last2 bengang sebab yang die ngorat tu adelah anak Admiral Shane (Liam Neeson). 

Ha..ni la bapak Samantha..hihii..*err, baju tak gosok ke meme camtu?*

 So, abang die cam malu la sikit. Die soh adek die join Navy. Eh, nak pulak. ngeh3..Masok2 terus pegang Leftenan. perghh..dasat..Rihanna (Raikes) pon berlakon okay lah. Cuma part larik tu kene tough sikit. Alex Hopper (Taylor Kitsch)  yang merangkap hero dalam cite ni jojes betol la. ngahahaha..

Lieutenant Alex Hopper (Taylor Kitsch) telah diassign untuk jadi Naval Weapon Officer untuk kapal John Paul Jones dan abang die pulak, Stone Hopper (Alexander Skarsgard) pulak adelah seorang Commanding Officer tuk kapal perang Sampson. Pergh..Rihanna pulak pegang watak as a crew and team mate Alex iaitu Cora Rakes selaku pakar senjata. Kapten Yugi Nagata tu cam hero bersama la. Err, tapi dia agak baran sikit.ngahha..

Lain2:-
a] Cal Zapata (Hamish Linklater) - saintis yang mengkaji kalo berlaku apa2 kt awan yang pelik. Best die ni sebab cam bodo2 alang tapi otak geliga gila. Adeslah..Rambot takleh blah occay..:p

b] Jimmy 'Ordy' Ord (Jesse Plemons) - botswain. Dia ni lah cakap kat Alex pasal binatang peliharaan die tuh. Masa die nak cakap tu, Alex cakap, "15 seconds"..adesla..die punye terangkan panjang lebar, yang mane die percaya mata alien tu cam mata binatang peliharaan die yang tabley kene cahaya matahari yang direct..

c] Lieutenant Colonel Mick Canales (U.S Army Colonel Gregory D. Gadson) - hilang kedua2 belah kaki pada tahun 2007 kat Iraq..Dia pakai kaki robot weh..hebatttt~

Sadis betol la masa  tu mati. Kat atas kapal. Adik die sendiri pulak tengok. Dari kapal Ja ..... Paling aku menyampah kat roda yang macam gerudi tu. Ilek je die gerudi heli kat Airforce punye lapangan. Geram betol..*menjerit2 dlm wayang hoccay* ngahahha..

Ni la gerudi yang haku hangen je tu..gile betol..


Pastu masa nak tembak alien (The Regents) tu, macam men game pon ade..ngahhaha..FIRE! dua kali NEGATIVE..adesla~ 


Masa meka mengadap makhluk asing tu cam rileks je. Macam tengok ape je dari bot. And alien tu pon macam tak pasan jugak. aiseh..


Gile rileks nampak menatang besau gabak gini..adesla..



Huh..mati pulak abang die nih..adesla...Kalo Islam mati syahid tu..ngeeee~

Oh..dan yes. masa sauh dijatuhkan ku, wa tunggu punya la lame ending die..titibe...sampai je abis sauh jatuh, shoot dari depan, rare betol la..terus bahagian depan kapal tu tertarik dan stop..N kapal tu boleh lak cam wat kona baring..gile dasat..wiwiwit...~

Masa pakcik2 bersara tu jalan dengan penuh bangga, rasa ade satu pasaan masok dalam hati. Semangat weh. Siyess..Otai2 tuh..Peluru sume letak sendiri, pakai sistem lame lagi. Gila betol.  Last part yang meka tinggal peluru satu je tu, reramai angkat torpedo tuh. perghh..memang dasat..



titibe cam tapaham beberapa mende..

a] Cemane meka boleh amik kapal Missouri tu kat jeti yang dah jadi museum tu sedangkan meka bukan ade dalam gelombang perisai yang alien tu buat ke?
b] Err, ape jadi dengan Sam (heroin) tu ngan kaki besi tu kat atas bukit tu? kan die g anta torpedo kan?? aishhh..
c] Baju meka tu tak gosok bebetol ke? ngahaha..nape ade cam kedut2 bekas lipatan? ke memang camtu?
d] ape motif alien tu datang kat bumi? die cam serap sumthing tapi ape tu ek..



Okeh, kalo tengok wayang tu tade la tengok gitu je. Ade la beberapa nilai murni yang boleh kite amik dalam cite nih. 
a] Navy, Airforce dan Army memang kene bekerjasama untuk pastikan kite ada kekuatan sebenar..
b] Kene ingat, tugas tentera tu besar..dan berat...<- saya makin paham tugas hubby saya..sob sob sob...
c] Berjuang sehingga titisan peluh terakhir..
d] Kadang2 ape yang anak buah kite cakap tu betol..dan ada logiknye..
e] Semangat setia kawan alien2 tu. Die boleh selamatkan kawan dia yang ade kt kapal tu dan blah camtu je. ampes betol. TApi die tak cederakan pulak anak2 kapal..


So far, saya suka cite nih..*lompat bintang* dan makin buat saya sayang dengan hubby saya kat sana, yang risiko kan nyawa die tuk negara. Hubby, love u so much!!!

Okay, jumpe lagi..daaaa~

*malam ni kompom mimpi cam tengah perang dalam cite Battleship tu.eekekekekk*