CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 31, 2012

Sabtu yang jojes..~

Hari Sabtu kali ni bukan turn wa keje. Tapi esok ahad ye. Memandangkan Jumaat wa terpaksa amik cuti, sebab kedatangan migrain yang agak teruk, so dapatlah rasa cuti 3 hari. Eh, minggu depan hari jumaat cuti lagi lah. sebab Good Friday. Yeehaa..cuti lagi..ngeh3..

Pagi Sabtu wa kali ni terganggu oleh kebisingan yang amat menyentap kesabaran. Hamboih ayat..ngahaha..Tengok jam kul9..pagi..eheks..okeh, kul9 itu masih awal hoccay tuk saya. Masa ni la pulak ko nak kemas dan hempas barang2 kan. adess..Buat tatahu saje, tapi makin lame makin kuat pula. Uh, memikiokan si bulus dah menggelejat nak keluar kandang, gagah juga la bangun. Pi setel si bulus dua ekor tu dulu. Amboih, kalo dapat keluar dari kandang, melompat habis ko ye..Alang2 dah bangun tu, ape lagi, kemas la ape yang patot..


Memandangkan raket kesayangan sudah putus talinya, maka terpaksalah wa keluar juga ke pekan *pekan ke* Desa Ilmu anto raket tuk string. haih. Malasnye, tapi memandangkan petang ni ada game, dan memandangkan juge itu adalah raket kesayangan hamba, kugagahi juga la pegi. Rasenye ade satu kedai sukan. Bile pikir baju yang anta kat dobi minggu lepas tak amik2 lagi dan baju yang nak anto pon dah bertimbon, terpaksa juge wa keluar. Angkot baju kotor, hangkot raket sekali. Memule pi anta dobi dulu, anta baju masyem, amik baju wangi. Pastu pegi carik kedai sukan, string raket. Agak2la. Tokey kedai punye la sombong. Aih..Last la aku string raket kt sini. Wa deal ngan staf die, cakap nak amik petang ni jugak dalam kul6. Dan jawapannye ialah OK. Nak lompat bintang. yeay! Perjalanan diteruskan dengan pergi ke salun. Rimas! Rambot dan panjang. *idak le panjang mane pon* Panjang = boley ikat. Bile boley ikat, ia sangat rimas. Bila sangat rimas, potong la jawapannye..ngahahha..


Dan kali ni kat salun ni, aku rase puas hati sangat ngan potongan. Eheks..poyoss..Siyes, rase sunnnn je mak nokssss! Tapi urut kt blakang badan tu yang takleh blah..sakit wooo..Dahla wa injured men badminton tak ilang lagi. Rase nak menitik ayo mate. Yelah, kalo pi potong rambot, kan ade cam meka urut2 kepala, pastu bahu kan. Fuh, die punye tekan bahu aku macam nak tercabot. Gile sakit..adessla..belah kiri gile saket. Belah kanan rase best sikit sebab kat part tu memang dah sakit kan. Tapi rase nak bagi penampo pon ade. Gile kuat die tekan. Tapi yang bestnye, tempat sakit akibat bermain badminton secara heavy itu sudah teda. Oh besttt! *kelip2 mata* Pas dah setel potong rambot tu ingat nak gi mandikan Queen, tapi memandangkan kemalasan mengatasi segalanya memang rase cam uh, esok sajalah. ngahhaa..adoiyaiii..


Wa pon ape lagi, driva la balik umah. Masa tu dah dalam pukul12 tengahhari kot. Idaklah masak nasik sebab nasik semalam ado lagi. Pas dah goreng sayo dan sekor ikan, makan pula dengan tumpuyak. Ngan acar limau dalam botol. heee..sodappp..Dulu makan sorang mau gak penuh airmata dalam pinggan. Skang takde dah.  Dah biasa kate orang.  Pas makan segala, masa untuk mengadap lappie. Bulus dah kuakan dah, takde maknenye nak letak kt dalam, kang berterabur segala mende kang. Penat je aku kemas. Titibe puinnng..die lompat dari tingkap kat depan wa. Tekejot beruk wa..Okeh, mungkin die nak manje2 ngan mami die ni kan. Maka duduklah ia melihat ku bermain pesbuk. Tapi diam kejap je. Pastu melompat sane, melompat sini. Gigit sane sini. Wa jentik tinge. Ha, tu makan die. Diam pOn. Mami nak tengok muvi nih tau dak. Duduk la die kat ceruk tu konon2 majuk. Alolololoh..tak sampai ati lak tengok si bulus gebus merajuk. Wa panggil die, eh, datang pulak mengada yek. Last2, wa cakap, "duduk situ. Mami nak tengok muvi." pastu die boley buat posing gini. *sila lihat gambo dibawah.* eii..rase nak geget je..auuumm..


Muke mentak penampo ni lah..*lihat kukuku. ramping kan...* siap nanti mami potong kuku tu. Tangan tu biasa dah makan tak basuh ye..


Memandangkan sementara nak menunggu raket siap dan pegi men badminton, biasalah. Lappie biru ni la jadi mangsa. Dah boring kt pesbuk,wa jenguk blog. Bace blog. Pastu dah boring lagi, last2 main game. Huah. Tu namenye dah boring tahap gaban. ngahahha..Lantakla..men game bebudak. kan kan kan. Aktiviti sehat juge ape..
Memandangkan berjanji nak amik raket kul6, terpaksa la wa gerak awal sikit sebab nak gi Desa Ilmu dulu iaitu arah yang bertentangan dengan tempat main badminton. adess..Takpela. Berkorban, apa saja..Dan permainan pon bermula..*titibe.* 


Malam tadi sepatotnye ade Earth Hour. Kene tutop lampu kol 830 p.m. sampai 930 p.m. Err, tapi court badminton kami tak pon tutup. Adeslah. Lupe kot, wa kat planet lain. ngeee~ Tapi last year wa ktne ek. Aramak. Lupe lah. Tapi pernah experience masa wa keje kat KLCC dulu. Tengok dari bawah, masa tu ondway nk pi karoke dengan boyapren..*mase tu boipren lagi sebab lom kawen. skang jadi hubby dah.ngeeee* tengok KLCC gelap..wuyoo..opis wa gelap woo..hahha..kalo tutup sejam kami takkan nak men dalam gelap..adeslaaa..tah tah tah..tatahu tatahu.ayokkk.

Ade cite sadis pulak penutup hari Sabtu ku..oh oh~ Masa ondway balik umah dalam pukul9 mlm pula gituw, wa drive dalam keadaan yang rileks. Tangan kanan dah nyut nyut sakit dah. Sekali imbas memang nampak bengkak, dua kali imbas nampak macam tangan hulk pulak. ngahaha..Wa lalu jalan lama, agak tak cantik jalannye. So, itu jela kot peluang wa drive slow2. Memandangkan pula kete depan dengan bangganya bawak 40km/j. Terpaksa la wa polo. Kate nak amik angin la kan kan kan. Aye bukak la tingkap selueh-luehnye.  Huuu..Nyaman jak asa angin tok. Bila jalan gelap, opkos la kite tengok jalan kan. Dan pap, mata wa tertumpu kat satu objek kat tetengah jalan. Astagfirullahalazim..Anak anjing mati dan wa nampak mak dan bapak anak anjing tu kt tepi jalan hanya mampu melihat. SEbab kereta agak banyak. Dan saya jangka kejadian tu baru berlaku. Menyayat hati okey. Aye mule cakap sorang2. Dalam hati sangat sedih. Dan menitik jugak airmata ego aku nih. sob sob sob. Siyes la wa tabley. Even itu ialah haiwan.  Tak sampai hati nak tengok. Menangis agaknya ibu n bapak anjing tu tengok anak die dah mati.  Anjing tu beb. Haiwan.  Manusia skang pulak dah macam binatang. Sanggup buang anak, sanggup bunuh baby. Buang kat tempat pembuangan sampah, flush dalam toilet..Gila!!! Haiwan pon tau sayang anak la derrr~ 


Uh..


Dahla..penatla..nanti updet lain..daaaa..nanaite..~