CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, May 11, 2012

Blaja potong kain~ pinkfink yuuuu~

Dulu, masa mude2, setiap Jumaat time rehat je menggedik keluar g The Spring. Skang dah tua2 ni dah malas. Dok opis dan berehat serta menyetelkan kerja yang sangat banyak. 

Nak dijadikan cerita, time rehat Jumaat kali nih ade rezeki tuk blaja buat baju kurung. Kain testing tuk potong dah lame beli, cuma harini je baru berkesempatan. Cekgu saya ialah Kak Pah, wanita serba boleh. Masak pandai, keje bagus, menjahit pandai. :) So, ilmu die, die nak share ngan saye. 

So, ni kire kelas pertama saye la kan..Belajar potong kain dulu..Belajar basic..


 Kain nak polka dot saje..muahha..okeh, snap gambo dah part nak tebuk leher. buat based leher. Sebab part pertama wa sebok catit nota, gunting kain, ukur2 kain..


 Taraaaa..tu, dia..dah potong leher baju..muahahaha..


Jelujur leher tu before cantumkannye..


Ha, sampai siap potong ekot bahagian baju dan kain, dah setel. Plan hari ahad nih nak menjahit. Kak Pah cakap nak bawak mesin jait die. ngeee~

Itulah, dulu acik nak aja tamo pandang, tamo tengok. Skang dah koje, baru sebok nak belajar.

Phewww..baru ade kesedaran lahhhhh...

Yang baju kurung itu penting untuk staf gomen cam ai..aishh..dulu boley la nak seksi meksi. Dah tua bangka camni, acamne kan..

Okeh, teruja okeh nak cantum baju. nak tengok hasilnye..nanti kalo dah cantum ai hapdet part seterusnya okeh..


Notakukepadahubbyku :: Kalo mama pandai jait boley tak nak mentak mesin jait satu..? heeeeee~


Dalam life ni, buat saje ape kite suka, asalkan tak melanggar batas2 yang ditetapkan. Saya? cuba semua mende dan buat kalo rasa nak buat sebab saya pernah menyesal sebab saya tak mengambil peluang yang ada dalam idup saya suatu ketika dulu..

So, buat sehabis baek...<- macam pengakap pulak..ngahhaha..