CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 19, 2012

Kisah satu pagi..*pagi pulok..aiseh*

Seperti biasa, pepagi, misti la bangun dulu. Alarm dah munyik2 soh bangun. Wa dok snooze snooze..*liat betol nak bangun subuh*.. Memandangkan tingat sape liat mangun subuh die kene simot kulit ba alip ba ya, wa terus mangon. Ei, geli lah..!

Dengan tepisat pisat, wa cuci muka dan gosok gigi, pastu tunaikan kewajipan. Macam biasa, tak mandi dulu. Pas solat Subuh, wa dok menung kat bilik baju..Baju ape nak pakai ni. Haih, hehari ada masalah baju. Sebab sikit sangat baju kurung wa..cessss~

Wa amik satu baju. Arini kurung putih ala2 suci gituww..auww..Gosok punya gosok, punye gosok, dah siap. Wa g dapo lak. Masak air. Jengok kat rice cooker ada nasik lagi. Hmm, malas pulak nak bawak bekal pi opis. Lauk takde.

Aha...

Kachinggg!

Goreng nasik koboi..hoho..sayang kang bia nasik tu basi. Wa pasang api, wa amik telur. Pecah telur dalam kuali, gaul2 dan letak garam. Pastu masok nasik. Goreng sampai pueh hati. Pastu wa pegi mandi.

Lepas mandi, besiap bagai, g kete panaskan enjin. Wa cedok nasik goreng koboi tu. Pehtu buat ayor kopi kapucino kolagen. HOho..jaga kecantikan yuuuu..Umur dah makin lanjut ni kene jaga keterampilan. muahahh..Sesambil makan tu, wa terpikir. Bagus buat rutin cenggini. Esok kalo dah duduk ngan hubby, dah ado anak, takde la rase berat je nak buat bekpes. Kang tak pasal2 stress di pagi buta. Efek keje lagi. kann..

So, i've decided to make it as my routine pasni..*ele, datang malas takdenye lah tu*..

Hirup kopi kapucino yang sedap..perghhh..*cantiklah, cantiklahhhhh* muahahha..

Pastu, siap tuk bergerak kt tempat keje. Baek, dan mengejutkan wa bila kua je bulatan kat kawasan perumahan wa, dah jem. Depan UNIMAS tu. ait..tak penah jem gini wo..ni selama dua tahun lebih mendiami kawasan Kota Samarahan tak penah jem teruk gini.. aiseh..

Wa jenguk minyak. Alamak. Dua takok..Kalo jaoh lagi jem ni mampus kang kene tolak pulak. *wa memang penakot kalo minyak kete takde..cemas...!* Sesambil nyanyi lagu Jaclyn Victor tu, paler otak wa ligat pikir. Sape yang dok Samarahan lagi ni yang dah pegi keje.

Teng!

Wa teringat jiran sebelah wa. Kawan same opis. Wa tepon dia..

"Oh. tadi masa Ina pegi keje tak jem sangat. Tapi ha, tau..Ade eksiden kat lane kanan. Kete polis JSJ ngan orang biasa. "

Baek, info yang sangat berguna. At the same time wa takot wa sampai lambat. Gila punch kad kali ni tanak ade merah. Huduh lahhhh!

Tiba di kawasan kejadian, oh yesss! Kemek gila waja JSJ tu. But belakang terangkat dengan jayanya. Dan aeroback tu pon kemek teruk juga lah. Cemana driver aeroback tu langgar? Gila kuat. Tesadai la meka di lane kanan dan biasalah, Malaysian kan suke tolong kejadian kemalangan. Tolong tengok! Tapi masa wa lalu tu abang polis trafik dah ade..

Dan, apa lagii..zuuuuuuuppp.. wa pecut lah..jam dah 7.30.

TEngah sesedap tekan, wa dah nampak ade satu anjing *besar wehhhh* kat tepi jalan kat belah kiri. Wa tak sedap ati. Tapi wa tekan menten kelajuan. Dan yes, anjing itu titibe berlari ke tengah jalan dan wa terpaksa brek mengejut...

Cisss!

Naseb sempat brek. Gila betol. Kalo tak pecah bumper kete aku..Samak lagi satu hal kan. huaaaaa~

Okeh, depan sikit. Kat bulatan. Wa menuju ke opis lah. Ke belah kiri. DAh bagi signal dari tawun lepas dah. Sang kancil yang kurang bijak pula mahu ke kanan tanpa bagi signal dan itu hampir bergesel dengan wa okay..dengggg!

Sape kate kancil bijak? B negatif adaaaaa! grrr..

Tapi wa tak simpan dalam hati. Dengar hotfm gegelak wa dalam kete. Pastu masa nak sampai opis napok sorang kawan tengah bertugas. Dennis the mennis..hehehe..bagi lampu kat dia. Dia toleh dan dari cermin sisi, wa nampak die angkat tangan..hehehe..woot woot..bangga jap..

Eh, tengok. Abang baju putih pakai boot tu berkuasa tau kat jalan. Die guna tangan je, sume kete brenti dan ekot arahan. Gila kan..Itu hebat..

DAh, nak sambong keje..Saje nak cite story mory kat sini. Kat pesbuk kang deme kate haku punye wall dah macam boley buat cerpen. Asal wa bahagia. Kan..:p

Babai...

Abang Farizth : Pagi ni saje dah jumpe dua hewan..hahahah..:p