CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 26, 2012

Komplik dan Kompius~










 Disebabkan migrain yang teruk pagi tadi, wa terpaksa mengorbankan coti wa sehari yang tinggal sejempot tu..aiyaaa..*naseb cuti raye dah amik..*

Megren wa ni sebenarnye jarang menyerang. Kecuali wa dah sangat stress tahap gaban bezuka, memang ia akan menyerang secara slow2..Perghh..sakit die, toksah cakap. Kalo saket dh sampai opis takpe gak, ni nak bangun tu tabley..huahhhhh~

Hubby dah pesan, jangan fikir tahap dewa punye level. Tapi..nak wat camana. Otak ni suke nau berpikir..sobss~

Itu komplik kan? *yeke?

Skang wa kompius jugak. 

Akibat dari komplik yang melanda diri ini, kompius pula menyerang...tettetetetetetete~

Saya nak mentak transfer balik semenanjung. Tolong tolong..

Kekadang bile dah setahun kawen ni, dok jaoh je, tak best juge. Target wa dalam nak masok dua tawon usia perkahwinan, wa nak dok same hubby. Sianlah hubby makan pakai die takde orang jaga. Plus tak best juga jadi isteri setahun sekali baru jumpe. sobss..

Keje pon makin membuatkan diri ini terbeban dan tertekan. Keje je takpe. Ni macam2 hal. Tahlah. BUkan tak bersyukur, tapi kekadang rasa tanggungjawab yang diberi tu macam berat je. Kekadang menyesal pula perform. Tapi, itulah wa. Tak reti lah nak keje sambil lewa. Takot gaji tu tak berkat bagi anak bini makan..<- anak bini??

Disebabkan perasaan kecewa, wa angkat tepon, dial no hq kat Putrajya..

"Hello Encik Amir. Saya nak tanye position kosong tuk gred 27 kat Perak. Ade tak?"

Pastu En. Amir tu membebel2 kat aku sebab aku tak mintak 32. Aiseh. Mane la wa tau. Kate 3x SKT. aisehh..Die cakap asal dah sah jawatan. 

Cissss...kalo tahu aku apply arituh. DApat tak dapat belakang citer..Bukan keja pangkat yek, tapi tuk kehidupan yang lebih baek. Ne tau esok dapat anak kembar 3 kan..kekekek..

"Alahai Emy. Kat Perak takde post tu lah. Kalo 32 manyak lah. Nape awak x mintak arituh..bla bla bla..."

Wa dengar je lah die cakap..Uha..buat wa menyesal tak sudah.. 

"Takpe. Emy buat permohonan ek. Cuba lah.."

Katenye nak sedapkan hati aku. Maknanye buat surat lagi lah tu..*boring*

Huh..Dengan hampanya kol lah hubby. Hubby pon tak jadi memberikan surat pertukarannye ke bos beliau disebabkan dia anytime je kene draf balik semenjung. 

Takkan pulak aku nak terkontang kanting kat sini kan. Misti la nak ekot! uwaaaa..nak balik semenanjung..:(

Hubby cakap possibility die ke Lumut. Tapi hubby macam prefer kL. tapi wa pulak tanak kL..sobbss..tanakkkkk! Jem macam nak gila. Serabot..

Kalo leh, nak dekat2. Wangsa Maju ke, Selayang ke. huahhhh! Kepong tanak..*amboih, demand*

Hubby cakap lagi, kalo die keje Lumut, wa kat kL, at least boley jumpe weekend..

Bistu kalo wa kene campak kt mane2 area kat Perak tu, tapi die keje KL, same je..aiseh..

Target wa adalah nak dok same. Bosan tau dak dok sorang2 ni. Conteng2 dinding..sobsss..

Orang pulak asek tanye bila nak ade baby. Bosan lah!!! Kalo wa dok same ngan hubby wa, tak kisah lah. Ini nak bebuih dah mulut cakap wa tak dok same. 

Especially bila balik kampung ke ape. Bosannnnnnnn! 
takde soklan len nak tanye ke..

Cuba tanye soklan yang menguji minda ke apa ke..grrrr~

Kali ni dah deal ngan hubby, bia die yang jawab sume. Takot kang kalo wa yang jawab, ade yang menangis kang. Takpun wa yang menangis..kekeke

Nampak tak disitu komplik dan kompius? huahh..

Ingat dah kawen dapat dok same, tapi takde rezeki lagi..

Title married bachelor tu tak best tau dak..

Tak adil bagi wa sebab bile hubby declare married bachelor, tiket kapal terbang pree tuk saya takde. cisss..

Untunglah hubby. Ade dua kali tiket pree. Wa sekali je.. Tak aci lahhh!

Okeylah..Cukuplah mengarut malam nh..<-- camni lah bile tak dapat report kt hubby..

sobbbsss...

Hubby...saya rindu kamuuuuu~~~~~