CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 9, 2012

Entri ngegeh versi Sarawak~

Uh..Ada juwak tok entri bahasa Sarawak..

Saja jak ngegeh..Ko tek kachak! kata kak lehot..

Sekda papa tok eh. Saja jak kamek tok oi..Tegal kamek diam sitok nak. Mok la juwak sekali sekala klaka Sarawak..

Mala jak entri bahasa melayu. Saja mencerik entri kedak tok. Ney tauk nak tinggi gik urang baca. heekkekeke...

Kamek tok bukan kak Lehot. Tapi mak Jemah versi kamek empun lah..

Tok mok cerita ngan kitak urang tok..

Nak kah kamek tok bok lepas eksiden malam riya? Tauk sik, pagi tek, kamek turun kerja. Ya lah ya, dari bulatan limpas Petronas Semarahan dah start jem oi kata kak lehot teq..Sekda kamek mikir lain. Mun sik roadblock, eksiden lah ya..

Dalam mek driving tok tek, sempat juwak koh kamek mesej dengan kawan kamek nanyak hal ya, kenak kah jem. Sebab nya datang awal bah..Kamek tok, suka akher jak. Nasib juwak punch kad bulan lepas sekda merah..aiseh..

Ya lah nya reply tek. Padah ada eksiden depan ya. Urut dada jak kamek koh!!

Ya lah ya. Perasaan takut kamek masih ada bah. Trauma lah, lebih kurang kedak ya. Kamek tek di lorong kiri. Tiba2 ada viva putih tek alu masok lorong kamek. Rindok ati sik berik signal koh. Pakey apa signal ada di kereta nya tapi sik di pakey..Oh tedah~

Lagik sekali kamek berdebar. Sik la manas ni pun. Sebab kamek posa koh. Kelak mun manas2 gilak, sik sempat nak sungkey. Astaghfirullahalazim~

Ya lah kamek malas tok. Mun kita berhati2, ada jak urang tak mok hati2. Giney lah? Kadang2 bukan salah kita, salah urang, kita yang kenak. 

Mun driving, ya bergantung kepada prangei individu ya. Sepatotnya kita berhati2. Mun sik sayang nyawa dik mpun, ingatlah urang tersayang. Mun sik pun, ingat urang lain ada yang sayang sidak nya. 

 Boh eksen gilak di jeraiya, kedak kau empun jak. hoh..Macam lah urang lain sik bayar cukai tek nak?

Selalu juwak kamek ingatkan dirik kamek, kawan2 kamek, berhati2 lah di jeraiya. Malang sik berbau oi. Mun berbau kedak pucuk bandung kah, bagus juwak. 

Walaupun kamek dh recover, semangat kamek datang semula, kamek masih terasa sikit koh. Kamek lebih berjaga2 dengan urang sekeliling. 

Nang ada!

So, boh ngembak moto laju gilak ho. Tauk lah moto kau ya besar gilak, ingat urang yang ngembak motorsikal juwak. ho..:)

*tok peringatan tuk kamek juwaklah..sekda kamek nuju sesapa..boh manas kohhhh! 

Huarghh...

Ngantok dah kamek tok..

Rindok ati nangga urang lain dah tido nak..Kamek tok jak gik tekejip2 mata tok aih..

Esok kerja..As usual..

Time for sleep. Juh tido..

Boh lupak baca doa tido bagi yang beragama Islam..Mengucap juwak keh. Ney la tauk nak..

Taking care semua..

Kamek sayang hubby kamek..

Dan kawan2 kamek..

Gud nite~