CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 10, 2012

Jangan sampai jadi tukun~

Hoh, esok rabu..Kejapnye masa berlalu..huah!
 
Siyes la tak rasa. Ni dah bulan Julai. Adess~
 
Kat opis hehari kebizian. Dasat gile woo..
 
Eh. Semalam, eh, bukan. Hari ahad. Balik dari kesesatan yang actually cuak jugak lah, i potong kain yu olss..Sebab singgah sat kat kedai kain. 
 
Hoyeh.Memang itu perangai terburuk wa abad ini. Membeli kain tanpa memikirkan akibatnya nye pun...hoh!
 
Ade la dalam sepasang baju kurung dan dua meter kain dengan kuantiti dua jugak tuk buat baju. Kain die wa suke pakai kain batek. kekekeek~
 
Beli baju plain, boley hias2 manek sikit kan. Baru la jojes..
 
Felt pulak buat gilir2 skang. Memandangkan terdapatnye demand di KL, wa terpaksalah jugak membahagikan masa seminggu ini dengan berkesan dan jayanya. 
 
Dulu masa berjinak jinak dengan felt, memang fokus kat felt je. Skang dah makin berkembang, jahit baju pulak, terpaksa la membahagikan masa. So far sabtu ahad adalah hari memotong kain manakala hari bekerja pada malam harinya adalah khas untuk mencantum segala kain2 yang telah dipotong.
 
Tapi memang kene plan betol2. Kene selang seli ngan buat felt. Hurm, bukan tanak buat jadual tapi kebanyakannye tak ekot pon. Sebab kekadang wa terover letih dari opis kan, dah ilang satu malam tu menjahit. 
 
Tapi skang memang kene buat perancangan. Kalo tak, makin banyak la koleksi baju2 wa kang. Dan plus, patot fokus kat tempahan yang mendatangkan hasil. :) 
 
Bila dah start commit acamnih, memang kene korban macam2. Waktu rehat, masa, tenaga. Yelah, nak carik sesuap nasik dan wishlist..:p
 
Okeh, yang best malam ni dah siap potong dua pasang baju kurung. SEmalam sehelai baju. So, esok malam boley start cantum lah..:) Kalo sempat siap dua helai baju kurung tu, kalo larat boley jait felt pulak. :)
 
Semoga Allah bagi kesihatan yang baik2 sahaja kat wa. 
 
Wa cuma nak buktikan kat hubby wa mampu isi masa lapang wa dengan perkara yang berpaedah. katenye..:P
 
Tamo sia2 kan jugak mesin jait yang hubby bagi tu. Kalo jadi tukun kang, kompom mengamok. So far, baru nak jadi batu karang. kekekeke..
 
Pastu terberangan nak bukak butik la kononnye. Kononnye. Kuat berangan wa nih. hoh~
 
Baek. masa dah taim. Nak beradu dulu. Esok kerja dan pulun lagi sampai pengsan. 
 
Nanaite.