CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 13, 2012

Kalerpul~












Jumaat memang penghulu segala hari. Tapi Jumaat kali ni betol2 kalerpul pada wa..

Pepagi purse buat lawak pulak nak misplaced2 kan. Pastu pi opis ade perhimpunan bulanan pulak. 

*Pastu kejadian seterusnya telah diterangkan di wall pesbukku. pepaham sendiriklah...~

Balik ke bilik nak buat koje dah pukul 11 camtu. Nak buat keje pon dah takde mud. Sain2 surat, conteng2 kertas, pastu dapat idea nak pi kua tenangkan minda yang serabot ni.

Pi lah Kuching Sentral dimana ia adalah perhentian bas macam Pudu Sentral tu lah..Tau tak ia cantik gila dan bermacam2 kedai ade didalam nye..

Ade kedai kain yu ollssss~ dan malangnya, terbang lagi duwet sebab wa beli kain lagi. adoiyaiiiii~

Bila nampak kedai kain rasa macam ati berbunga riang..kui3..ampess..

Masok opis agak lambat sebab jalan jem gilers. Makan kelam kabot. Sebab pukul 3 ada ceramah dari ustaz jemputan. Wa wajibkan semua pegi yang Islam. Mestilah, nak dengar ceramah pon liat sangat apesal? Banyak sangat setan dalam badan tu?

Kalo tak semayang ta payah tunjuk sangat. At least pegi dengar ceramah pon dah okay.
 
Tau tak ustaz tu bagi ceramah bes gilaaaaa!! *nanti wa update entri lain dan share sedikit ilmu apa yang wa dapat dari ceramah tu keh..:)
 
Suka dengar nada dia bagi ceramah. Tajuk ceramah ialah Kedatangan Ramadhan.
 
Sampai petang dah nak balik, terus kemas. Shoot balik sebab malam pulak ade kenduri tahlil kat umah kawan. Dah jemput, xkan tak pegi. Lagipun, wa takde buat ape2 pon kat umah. Ape salahnye kan kita pegi majlis agama. :)
 
Ngam2 soi masa wa sampai umah kawan tu, magrib masok. Naseb sempat masok saf. huhuhu~ Pastu seronok dapat kenal ramai kenalan yang lain. Orang2 semenanjung. :) Pengarah wa bawak bini ngan menantu dia serta seorang cucu. Adam nama dia. Comel gila..kih3..*Pastu titibe teringat seseorang..sobss..
 
Dan lepas selesai majlis, wa pon balik. Wa teringat petang tadi nak kol mama (mak mertuaku) sebab mama baru je abis exam. Tapi mama belom turun dari bangunan opis pulak. Ades. Takpelah. Wa tepon lak mak wa. Eh, salah. Tepon abah. Abis satu rumah aku borak. *Homesick sebenarnye..
 
So ondaway balik sambil drive tu, *wa pakai handsfree okayyy* wa borak2 ngan mama. Seronok. Lama dah rasanya tak tanya khabar dia. Seronok tengok dengar mama happy. Alhamdulilah, mama sehat. Semua ahli keluarga sihat. Seronok. :)

Sampai umah sesiap mandi, wa kemas beg dan barang2 jahit nak bawak esok. Esok wa ade kelas..Kelas belajar menjahit baju melayu. Dah siap, wa letak tepi tu. Senang esok terus angkat je, takde nak tekemas2 bagai.

Skang dah ngantok. nak tido. Babai~