CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 30, 2012

3 in 1..*fuh, akhirnya..

Assalamualaikum dan selamat pagi kawan2..Ha, lame nau nak publish artikel pasal kopi yang wa minom nih..

Mungkin ade yang mengganggap wa nak jual kopi nih. Tapi bukan pe, mende baik kite share. Kalau sesapa kenal wa, memang deme tahu wa jenis camane. Wa ni kalo tak pakai sesuatu bende dan mengetahui tentang kebaikannya, wa takkan pomot. Sebab wa tak alaminya. Jadi, disini, wa nak pomot mende yang wa makan.*ala, tak cantik mana pon tapi sbb ramai pula dah puji wa*

Actually, bila dah kawen nih, orang cakap, penjagaan dalaman dan luaran tu penting. Tak kisah la walau badan korang tu kurus dan bershape macam wa ke, kite tatahu sistem badan dalam badan kita kan. So, lepas je mempunyai kesedaran berkaitan penjagaan kesihatan nih, wa pon mengamalkan beberapa produk. Okeh, kita mulakan dengan penjagaan dalaman.

Wa ni tak minom kopi sebenarnya. Tapi bila ada seorang kakak ni approach tuk try kopi dia, wa pon beli. Saje nak test je masa tu. Okeh, bila dah minom, wa rasa badan wa ringan, bertenaga dan tak cepat letih. Juga rasa kenyang sentiasa. Wa tunggu sampai seminggu. Dan ia tetap sama. Takde lagi sakit kepala di malam hari. Dan takde lagi leletih sepanjang hari walaupon koje membukit macam nak pengsan.

Lepas tu, kawan2 kat opis start tanye. Sebab selalunya wa lah orang paling menggedik sekali cepat lapa. Kol sebelas sengah je dah kebuloq sebok carik lunch. Tapi seminggu tu wa tak menggedik seperti biasa. Jadi ia menimbulkan kehairanan dan keajaiban kepada mereka kerana wa terkenal dengan orang yang kuat makan dan cepat lapa. Cissss…

Wa pon dengan bangganya tunjuk kopi ni. Cappucino Colagen..ten tenennnnnn..ni ha..*sila lihat gambo dibawah*



wa cakap wa minom kopi. Ha, lepas tu meka pon order. Terpaksa la wa order lagi. Walaupun ade orang cakap minom tu boley kurus, yes, itu untuk sesetengah badan orang. Tapi, untuk wa yang dah sedia kurus nih, takde masalah pon. Sebab rasa badan sangat bertenaga..So, kepada sesape yang takot badan makin kurus, tak payah risau. Takde kene mengena pon dengan kekurusan anda.

Baek. Macam biasa, ape pon wa misti share dengan mak wa. So, mak wa pon macam teruja sebenarnye. Wa pon offer soh mak wa try. Wa anto sekotak kat mak wa. Masa balik raya arituh, wa tanye mak feedback. And yes, mak wa sangat puas hati. Dia cakap, masa bulan puasa arituh, pas minom kopi tu, die takde selera lagi nak makan nasik. Sahur kopi tu je. Tersengih2 wa dengar. *ni jap lagi nak tepon mak, tanye stok dia ade lagi ke tak*

Okeh, kopi ni harga berpatutan sangat. Kalau di semenanjung Malaysia, cuma RM39.90 (tak termasuk pos) dan kalau Sabah Sarawak RM43.90 pon tak termasuk pos. Dalam sekotak tu ade 20 sachet. Sehari sekali je minom. Tak kisah pagi ke malam. Terpulang. Sesapa nak order boley hubungi Puan Haida Kamaruzaman di talian 019-5761194.

Okeh, selesai hal kopi. Skang, cite pasal vitamin pulak. Kawan jugak yang perkenalkan mende nih. Namanya Virgin Coconut Oil (VCO) dari Catalyst. Actually wa banyak dah terbaca pasal VCO dari produk ni. So far ramai bagi feedback positif. Disebabkan nk cube juga, wa pon order. Sume barang ni dari semenanjung tau dak. Jauh…Semakin ari wa rasa kulit wa makin okay. Dulu, ya rabbi. Teruk weh kulit muka wa. Kusam. Juga VCO ni mcm bagi hormone kita stabil. VCO ni jugak menjaga kecantikan dalaman dan luaran. Banyak la kebaikannya. Boleh google atau pegi ke website Catalyst sendiri di www.catalyst2u.net. Atau kalau nak beli, boleh kol kawan wa, Puan Nurul Azrina di talian 013-6344599. Wa order kat dia je. So far sangat okay. Dah nak masok botol ketiga dah..hehehe..








Memandangkan kulit wa ni jenis yang berminyak, jenuh dah tuka macam2 produk. Dari yang murah sampailah yang ke mahal2 belaka. Ades. Tapi tetap gituw jugak. Berminyak macam boley goreng ikan. Ni pon kawan jugak yang sajes. Memula memang wa macam fedap nak pakai sebab menggelupas kan. Tapi wa teruskan jugak sbb kawan wa tu bagi semangat soh teruskan. Heheh..dan ia berkesan. Takde lagi minyak menggoreng ikan. Hahahha..Kalau mekap, sampai malam, still macam tu. Takde minyak dah.hoho..gumbira betol. So, kalau sesape nak tanye boleh kol Puan Watie di talian 017-8226282..okeh, setel entri 3 in 1..



Bukan pomot tapi wa share mende baek yang pada wa berkesan. Ingat senang ke nak taip entri begini..adesss..okeh, mari lihat perubahan setelah mengamalkan ketiga2 produk ini..taraaaaaa…

Air ditangan itu hanyalah hiasan semata2. Tiada kaitan dengan hidup ataupun yang dah meninggal dunia. harap maklong..

Sekian, entri info tuk anda..

babai~