CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 12, 2012

Gas abissssssss! aisehhhh~

Titibe buat dadih yang comei2 pulak..eh eh..

Takde. Actually, opis wa ade nak buat jamuan ramah tamah aidilfitri. So setiap unit atau bahagian diberi gerai dan ade tema. Tapi nanti wa update pasal tema gerai dan sebagainya tu.

Tapi nak cite pasal dadih.

Wa dipertanggungjawabkan untuk membuat dadih. At the same time, wa pon bersedekah sekali lah. Tak rugi la bersedekah. Jangan kedekut sangat.

So, malam sebelum hari kejadian, bermula lah episode membuat dadih di rumah di dalam mangkok yang telah dihias indah. Amboihh ayat kannnn..kelas kau jemahhh..

Actually hari Ahad tu, wa kene datang opis untuk standby sbb ade lawatan KSN baru nanti. Walaupun cuti, wa ditugaskan untuk datang. :) So datang jelah.

Balik je dari opis dah nak dekat kul7 camtu. Wa mandi, cam biasa lah buat keje rumah sume, pastu aktiviti membuat dadih pon bermula.

ADe dua paket wa kene buat. Pertama wa buat dadih kaler pepel. Perisa anggur..mangkuk tu wa susun cecantik atas meja. Lepas siap, wa nak jerang air lain tuk masak paket yang kedua. Tiba tiba..puffff...

Api dapor padam..

Ah sudahhhh!!

Wa petik lagi api dapur..

Tak kua api..

Alamakkkk...GAS ABISSSS...!

Cuak wehh..Ade lagi sebungkus ni nak masak. Celah mane lak nak cari tong gas ni memalam buta. KOmpom kedai dah tutup. (masa tu dah pukul 10 lebih malam)

*post kat pesbuk*

Tiba tiba...

Ten tenennnnnnnn...

wa teringat wa ade dapor portable..hoho..hadiah kawen arituh..

Wa larik masok bilik letak barang tu. PUnggah semua.

Tenennn..ade jumpa..

GAs?? mana gas dia?

Wa dok pandang keliling.

aku dah buang ke arituh ek masa kekemas arituh..aisehhh

tiba tiba..

Kachingggg..

Tu dia..hoh..selamattttt..ade dua tong gas kecik tu. selamattt...

Ape lagi.

Jadi lah camni..



ha..pensonic atas pensonic..

ataupun lebih dikenali sebagai dapur bertingkat..hahhahahah..

Amik ko..

Wa letak je atas dapor besau tu, masak pakai tu..nasebb adoooo..kalo tak, abis la unit aku tak cukup dadih kang..

Maka, masakan diteruskan dengan menggunakan dapur kecik pensonic.

Terima kasih dapur portable pensonic. Kehidupan kami lebih ceria...tettttttt...

Hah, tu lah. Cemas. SEbab selama duduk umah ni, baru tong gas tu abis. Dari penyewa dulu lagi pakai tong gas ni tak abis. So, okaylah. Wa pon dah duduk setawon lebih. Lame wooo...Napok sangat tak masak...

Tapi, sebelum tu nak saji kome dengan dadih yang tatahu ape rasanya..

taraaaaa..






Dah..nanti wa update kisah ramah tamah aidilfitri kat opis wa keh. Gambo sikit je ado..Nanti dah dapat dari photographer nanti wa hapdet..

Babai..