CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 15, 2012

Laksa penang oii..nyamannnnn~

Alhamdulilah, selamat sampai kat umah dari open house umah kawan..:)
 
Ha, ini adalah jawapan kepada entri pagi tadi..kalo tak bace lagi or tak paham, boleh bace ni dulu..
 
Lepas hubby bagi permission, aku janji dengan sorang lagi kawan nama Linda. Janji kol3 camtu jumpa. Rumah kawan tu kat area Batu 12 kat area JPJ tu. Ingatkan susah nak carik. Rupanya senang je..
 
Aku sampai awal sebab aku pakai jalan yang dekat. Masa drive tu, kiri kanan rasa macam balik kampung je. Seronok. :)
 
Masa berenti kat kawasan perumahan tu, aku dah nampak khemah dah. Alamak, macam ramai je. Kawan aku cakap awal dah carik rumah yang ade khemah.  Dedolu masa memuda nak pi tempat reramai seronokla..ni dah tua tua camni macam malu je. ishhhhh~
 
Sampai je aku bagi la salam. Tuan rumah menjengah. hahhah..tekejot kot tengok aku ladies sangat..*ele, pakai kaftan je pon sbab selalu men badminton kan aku memang comot gila..hahahha*
 
Pastu kami dijemput makan. Bende first aku nampak ialah laksa penang..perghhhhh!!! itu best hoccay. Walaupun aku ni bukan hantu laksa tapi aku pantang sikit nampak makanan semenanjung kat sini. Memandangkan hubby kakak tu orang penang, tu yang aku cedok kaw2 tu.
 
Perghh..piyo nyahhhhhhh! sedapp..
 
Naseb aku amik manyak. nasik tak pandang dah. 
 
dan juga makanan kedua yang aku amik ialah kek lapis cheese cokolat. Tu peberet tu. ngahhaha..Penyudahnya kekenyangan. Alhamdulilahhhh~
 
Lepas rasa dah lama, kami mintak izin tuk pulang. Salam dengan kak Atia. Tiba tiba laki dia cakap,
 
"Nadea, ustaz kim salam.."
 
dan aku tatahu nak cakap ape. Jawab je lah salam. sambil sengih mcm kerang busuk. Tau dak dia pi cakap mende same dua kali..hoh..Sedikit malu disitu.
 
Aku cepat2 jalan pi kereta. ngahahah..pastu tengok hp. alamak..kelip2 dah bateri. tak tahan betol la bateri nih. bila aku bukak tengok bateri dah kembung gila..ciss..mintak tuka la nih..
 
"Pa, ma dah odw balik.." aku anta mesej kat hubby..titibe pastu, hp terus mati..uhhhhh...
 
Tuk tak bagi hubby risau, aku amik hp ijau kuning aku lagi satu kol hubby. BAgitau yang aku dh odw balik..
 
So sampai umah aku msej hubby cakap dah smpai. Tak lama pstu pon hubby sampai kat bilik dia. Dia pi anta kawan dia pi epot tadi. 
 
Dannnn...
 
Ceng ceng ceng..
 
Ada berita gumbira hubby khabarkan kat aku..tapi tunggu..masih awal untuk diberitahu. Bila dah kompom aku kompom update entri.
 
Apepon, aku harap kali nih betol. Sebab aku tak larat camni. 
 
Doakan kami ya. Tak kira la apepon endingnye nanti, aku terima saje. Semoga aku kuat nak hadapi dugaan yang datang.
 
Jumpa lagi kawan2 di lain entri..
 
babai..
 
p/s  tade gambo sebab bateri hp dah kong..cissss...