CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 22, 2012

Uh..stress betol!

Uh..kalao cite masalah keje, macam2 tapi malas. Kang tak berkat gaji.

Nak kira statistik..

Kalau sehari dari pagi sampai tengahhari tanpa gangguan saya boley buat 40-50 permohonan, cer kali ngan 22 hari bekerja. Okeh, kita amik 45 sehari.

45 x 22 = 990

990??? 

Tengok..

Skang sebulan paling tinggi aku boley capai cuma 300 sebulan.
Tu pon banyak aku refused pegi meeting, tolak tanggungjawab, yang aku rasa sepatotnya aku tak patot buat camtu..
Tapi ape je yang aku mampu buat skang ni..

Kalau pi keje, kepala misti set yang aritu misti kene mengadap ataupon pegi miting.
Kalau tak pun, ade orang nak jumpa lah, ape lah.
Belum yang urgent lagi soh buat.
Yang telepon2 mentak tolong tu..
Adus..

Hal staf lagi.
Perangai sorang-sorang nak kene handle.
Bukan kecik lagi.
Dah besar.
Tau tanggungjawab.
Tapi buat2 tatahu tanggungjawab.
NI sebab aku pikir tanggungjawab la aku buat jugak dalam sesakit nih.
Nak consider acamne lagi.
Dapat bos garang tak suke pulak.
Yang boley consider pijak kepala pulak.
Cuma cuba meka terapkan dalam diri tu erti SYUKUR..

Balik umah nak pikir hal umah lagi.
Barang umah, nak masak ape.
Tengok kain, lagi satu hal.
Bukak peti es, ho, ade la barang tu ini yang takde.

Belum hal kereta lagi.
Rosak tu, rosak ni.
Ei eiiii..

uh..
Entri poyos ni.
tak tahan dah.
Sakit kepala.

Babai~