CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, October 13, 2012

Weekend dengan hubby~ tih tih tih..

Malam semalam..
Hubby sampai Meow meow..

Aku bajet cun cun je sampai epot..
Ngam2 dia tanye mane aku, aku baru je nak parking kete tepi jalan tu..
Maleh nak parking..
Manyak kete..
Biasalah hari jumaat..
Hari orang fly...

Tau dop debar ya amatt..
tih tih tih ..
Mengada kannnnnn!!
Tapi betol..
Debo jemah hooiiiii...

Tak lame kendian, beliau pon memunculkan diri..
Aku tunggu je tepi kete tu, tengok beliau napok ke tak..
Naseb beliau napok..
Aku yang comei lotey nih..
Ngahhahaha..

Aku memang dah siap masak.
Tapi aku yang belom makan.
Bila ta bawak bungkusan makanan MAS tu, misti la die dah makan atas flight tadi kannn..

So kami pecut balik umah.
Nk kejar tengok bola..
Selang0r vs Kelantan..

Aku bebuat majok.
Sebab aku tak makan lagi.
Sekali habi nak pujuk, dia teman la aku makan..
Pehtu tak lama pehtu, beliau pon cakap..

"Mama, lapa lahhh.."

Sebab dah tengah malam aku nak bejoget kat dapo, aku saran buat nasik goreng koboi je.
Muka somi tak rela makan..
Tapi sebab lapo, telan je lah..
Tih tih tih..
Sowi yayang..
Kurang minyak..
Kan bagus tuk kesihatan..
Tih tih tih..

Dan esoknye aku berjanji nak goreng bihun putih untuk beliau..

Esok tiba dan aku pon bangun je terus ke dapo..
Siapkan bekpes tuk somi tercenta..
Half paket buat..
SEbab kami berdua je..
Aku macam biasa, kalo dah masak tuk dia, nak makan tu kureng sikit..
Kaco dia makan jelah..
Dia suap tuk dia, aku mintak sikit soh suap aku...
Ngehehheheh..
 
Pehtu kami bergotong royong membersihkan lalang dibelakang umah dengan jayanya....
Habi memang hebat...
Eh, mistilah..
keje orang laki..
Yang tu aku serender..
Abis bersih lalang bakang umah..tih tih tih..
Petang beliau plan nak meracun pulak katenye..
Tapi ni tengah tido dengan nyenyaknye tu haaa..

Masa dok berehat belakang umah tu, aku belom masak tuk lunch lagi..
Kami borak borak..

"Ma g masak e pa.." kate aku yakin..
"pa kenyang lagi.."

Aku pandang beliau..
Beliau angguk angguk..

DAlam hati..selamat..tapayah masak lunch..
Peh setel kat bakang umah, kami setel dalam umah pulak..
Beliau mop lantak sementara aku kemas dapor..
Kemas dapor sambil masak puding kasted jagong..
Sekejap je buat nye..
DAh selamat masok peti es lagiii..
 
Pehtu beliau cakap penat..
Aku soh dia mandi, baru boleh tido dan rehat..
Pas mandi, aku pon setel kat dapo, aku pon mandi..
Peh mandi aku guling2 sebelah dia depan tivi..

Pehtu tak lama pastu, dalam sejam lah, beliau berkata,

"ma..lapa lahhhh.."

Kalo laki korang cakap nak makan, takkan ko nak tegolek lagi macam dugong kat depan tivi tu kan..
Apo lagi..
Bangun la masak..
Lauk memang dah ado dalam kepala..
Cuma tadi dia cakap kenyang lagi, so aku drag la bawak tuk dinner..
Aku pon kedapor dan bersilat..
iyah iyahhhh..~

Kul4 petang camtu, siap dah boleh makan..

Ikan bawal masak masam-masam manis..
Kobis masak lemak..
 Dan tempoyak request dari habi..
Potong-potong cili sikit..
Pehtu gaul..
Habi aku suka tempoyak..

Ape lagi bertambah lahhh makan..
sEronok aku orang makan kalo aku masak..
Siap kene puji lagiiiii..
tih tih tih.
Kembang semangkok sat..

Dah makan golek depan tivi..
Titibe senyappp je..
toleh kanan, huk alohhh..
dah hanyut dahhhhh...

Tu yang aku hapdet belog nih..
Rasa tak best pulak sehari tak hapdet kannn..
ngahhahaha..

Malam ni plan nak tengok "aku terima nikahnya".
TAtahu jadi ke tak.
Depends habi.
Beliau seperti penat..
Kasihan pula...
Nak beli kek lapis.
Kawan beliau kirim juga..

Pehtu bila nak meracunnye nih..
Dah masok kul 6 dah nih..
Takpelahhh..
Nanti aku buat senirik..
as long as rumput bakang tu dah clear...

Okeh, nak kejut habi.
Jumpa lagiiiii..
BAbai...~

Nota :: GAmbar ikan bawal itu tak dapat ditangkap kerana sudah ditangkap masok mulut dengan lajunya oleh beliau..ngahahha..dikhuatiri jugak orang terliur tengok..bahayaaaaa..nanti takde stok ikan bawal lagi tuk aku..tiih tih tih...

pssttttt.....

Habi cakap kensel pi KUndasang tuk hanimun tawon depan..
Sebab apabila beliau terlihat satu eklan di tivi, dan terus berkata..

"Ma, kita pi sini la tawon depan.."

hehehehhe..
Aku sengih sampai telingaaa..

"OKEYYYYYYYYY..."
kataku panjang....
Hati berbunga riang..
tih tih tih...

Hurayyyy..
Hanimun oberseaaa..
ngehehehhe..
Eh..telebih eksaited..
SEbab habi tamo buat pengesahan kt luar negara tu. 
Leceh katenye..
eh..saya pon kene jugaklah abiiii..aiyaaa...
So bila die kate nak pi tempat itu, aku ape lagi..
Nak seribu daya, tamo seribu dalih kannnnn..

K, dah..
BAbaiii~