CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 30, 2012

Baby? eh, macikkkk!!

Memandangkan rumah haku ni dah lame tak bekemas dek kerana keje disetiap hujung minggu, maka tadi aku mendapat gas rajin mengemas rumah setelah tergolek selama 10 menet menghilangkan lelah pulang dari kerja...

Bukan senang hoccay nak dapat mud mengemas nih..
Bukan sebab aku malas, tapi aku takde masaaaaa..
bz woooooohhhh!

DAn operasi pon bermula..
Tengah dok syok2 mengemas, dengan bepeluh2 nye, hp aku munyik meset masok..
ADehhh..
Malasnye nak mangon..
hempom tu ateh peti es...

Pehtu munyik lagi...
NI ape kejadahnye nih..
Haku pon maleh la nk dengar hp memekak..

Jenguk hp..
eh, MMS...
sejak haku kawen nih, yang anto MMS cuma celcom je..
ni sapo pulak nih..
aku pon try le mendonlod gambo tu..
sebab haku punye setting MMS bukan terus kua gambo..

belom sempat abes donlod, kol masok...
eh,..
dan haku punye hp tu memang dah mintak baru, pehtu TER angkattttt pula...
nak tanak kene la jawab....

"hello baby..dapat tak gamba i ? baby kat mane tu?"

Aku tengok hp..
ni sape pulok ni..
tak kua name pon..
somi haku ne panggil aku baby...

"errr..sape ni ek.. u salah nombor nih..." kataku laju..

beliau diam kejap..
"eh, yeke? baby, u jangan la main-main..u better cakap u kat mane. i dengar bising je kat belakang tu..."

eh eh ekau nih jang...
lolobih pula..
udah le ekau salah nombor, berbebi bebi dengan den pula..
apo kono e janggggg...

"nak cakap dengan sape nih? baby mana? ni mak baby bercakap.."

haku bagi sebijik...

"eh, makcik..eh, kakak..sorry.. ni bukan Farah ke?"

haaa...
dah menggelabah itik kan kene sergahhhhhh.

"bukan..ni makcik Farah.."

tuuut .. tuuut...tuttttt....

Gagang di letak...

tau takotttt!!!
sore tak best...
siap bebi bebi pulak tu...
kalo laki haku angkat, makan maki dah ko tu..
tih tih tih...

Pehtu aku meneruskan kerja mendonlod gambo budak tu..
meh kita tengok sapa yang kenaaaaaa...
nak gak tau mamat yang panggil aku macik tuuuu..!

Sekali hemsem daaaaaa!
niat ati nak publish kt sini..
sat g dia wat repot pula kate tabur pitnah...
jadi, aku simpan saje buat gegelak di malam ari..
ngahahaha..~ 

titibe munyik mesej  masok lagi...

"macik..sorry. saya salah save number lah..maaf la kacau makcik..err, delete la gambar saye tu..makaseh. sorry sangat2..."
kate mesej itu..
budak yang salah nombor tadi tu lah..
ngahahahah~

tau takot ye..
ko mesej lagi panggil haku macik, haku publish gambo ko kat belog jojes nih..
siap no tepon sekali..
hahahahahahh~
*gelak jahat...

tapiiiiiii...
ngape dia panggil aku macik..?
sore aku dalam tepon macam macik ke? cissss...!!

okeh, babai~