CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 11, 2013

Kene terjah...ohoohoiii..~

Geng2 yang ‘berkampung’ di unit aku sudah pun pulang..
Lalu aku menghabiskan lelah sebentar sambil borak2 dengan staff…
Tiba tiba…
Jeng jeng jeng…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Orang yang selalu membawa pelawat datang untuk tengok contoh amalan 5s yang kami amalkan memberi signal kat aku kata ADA ORANG DATANG MELAWAT!!!

Adoiyaaaiii..
Dengan comot, dengan tak pakai name tag, tak pakai kad yang gantong tu, aku berlari2 sekejap tuk amik dan gantung secepat yang mungkin.
Tak sompek den nak letak nametag…
Huuuu~

Pehtu aku pon diperkenalkan..
Aihss!

Orang mana nih?
Tanye encik ber kot hitam itu…
Segak!

Yang lain sume pakai baju korporat saje kaler biru cair..
Cunggg!

Err, saya orang KL..
Hihihh~
Jawab aku muka selamba..
Apekah mereka sudah detect yang aku bukan orang sini?
Rasanya belom kua lagi sepatah pon perkataan dari mulut aku yang tak berlipstik nih..

Ohhh…
Yeke…
Kate encik ber kot itam itu sambil berjalan..
Aku sarung heels merah aku…
Dan berjalan..
Orang2 kanan beliau yang pompuan dok bersalam dengan aku..
Aku dok maniskan senyuman yang paling manis..
Auwwww…
Ngahahahah~

Pehtu meka bawak la melawat sekitar opis aku kan..
Cuma aku berborak sikit je..
Banyak borak sikit dengan encik ber kot hitam.
Aku rasa tu orang besar depa…
Baekkkk!

Masa nak balik, dia Tanya lagi…
Awak tanak balik Kepong ke?
Erk!

Aku telan ayaq lioq..
Nak jugak. Tapi SAYA YANG MENURUT PERINTAH…
InsyaAllah ade rezeki balik la saya…
Waw!
Ayat ko tak hagak hagak kan…

Tih tih tih..
Lalu mereka pulang dan mengucapkan terima kasih diatas lawatan terhadap unit aku yang bersepah tu sebenornye..
Ngahahhaha..
Mujur geng2 ‘bergerak’ tadi dah gerak.
Kalo tak, pergh…
Dah macam retis dah kami nih..
Tih tih tih…

Pas depa kluar, kitorang pulak macam termengerepak (dalam bahasa Sarawak tu. Maksudnya terbising kejap. Macam komplen lah..)
Staf aku cakap, takde announcement pon cakap ada lawatan..
Sorang lagi cakap, ade announcement tapi rosak yang speaker kat unit aku..
Udah la meja depa pon tak tersusun sangat..
Ngeh3..
Aku cakap,takpe..
Pehni biasalah kene terjah gini…
Tih tih tih…

Tapi..
Yang aku herannye, ngapa dia tanye aku orang mane at first place?

Misti ade orang pecah rahsia..
Haaaaa..

Ayokkkk..

Tabaek tauuuuu~

Heee~
Takpelah…
Mari berfikir tuk hilangkan stress yang makin menggila inih..

Nota : nak masak ape ek balik nih?hmmmm~

MARI PULANG!!!