CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 17, 2013

Melambung lambung regenyeeeee~

Tadi tengahhari tengok rege masih seratos sengah sorang..
balik keje bukak semula dah nek jadi nak dekat tiga ratuih!

mak ai!!!

almost mengamok jugak la kan..
ngadu kat hubby..


beliau cuma cakap ape..

"kan pa dah suruh ma book tengahhari tadi..."

aiyaaaaaa!!
stress...

time keje mane leh kua pi bank nak transper duwet bagai...
tu pon curik2 tengok tiket..

deal punya deal..
seben setujup nek air asia jugap..
dari kene semelih oleh satu lagi kampeni sarekat penerbangan tu..
bak kate daten memonnnnn tadi kat mak jemahhhhhh kannn..
bila dok serbei2 tu mau cecah seribu...
gila...!

kalo boleh dayung sampan senirik dari sini balik KL, lamo dah aku buat..
hoo!

gedebak gedebuk, sesi membooking tiket plite dah siap..

tapi....

.
.
.
.
.
.
.
.


itu cuma untuk route dari KL nak balik ke Kucheng...
sehala tu tauuuu..

selebihnya?

tiket aku balik kL dari Kuching BELOM BELI...
tiket aku dari KL ke Penang BELOM BELI...
dan tiket hubby dari Kuching ke KOta Kinabalu pon BELOM BELI lagi hoccayyyyyy!!

kalo yang tiket balik kuching kami berdua tu sehala tu dah mencecah lima ratus...
so brapa lagi kami kene tambah tuk route yang lain lain tu???

itulahhhh~
kalo cakap mengap kang tak paham..

ini lah yang orang2 yang kawen PJJ ni hadapi..
especially yang berlainan tanah..

orang cakap, ala, dekat je sabah sarawak..
setanah..
drive pon sampai
ye..
memang dekat...
kalo tak kua ratus2 tak dekat punyee...
 tuk gaji besau macam ko boleh la cakap kan..
kami ni kuli kuli sahaja..

takdak akaiiii!

berapa ramai kawan2 aku bini nebi dan askor2 yang lain serta yang bukan askor memang dok asing2 ngan seben..
ko ingat kami suka ke cenggini?

Normal la kalo kekadang pasaan meka tu tak dapat dibendung..
TERluah kat dendeng pesbuk..
TERemo kat komen..
TERsedih kat belog...

NORMAL la..

dah jauh ngan seben...

tapi sebab kami telan je semua tu..
sebab kami cuma paham tugas somi..
tak kisah la depa keje ape..
bukan sengaja nak tinggai2 bini...
especially bini yang ado kerjaya sendirik...
meka ni ade reason senirik nape sanggup amik risiko jauh dari brenti keje dan ekot somi...
setiap orang ade pendapat memasing...

jadi kalo anda bukan salah seorang daripada kami, tapayah nak mengutuk sangat tindakan kami atau memandang sinis terhadap keadaan kami begini..
kami pon tak mintak kene tinggai...
ngan anak2 lagi kan bagi yang dah ada anak...

tapi carik rejeki..
bukan goyang kaki dok selak hal dalam kain orang..
belom dapat yang mulut longkang macam hape..
especially suka nau dok mengata or mempertikaikan hal anak atau rezeki...

nak tau sangat pi lah tanye Allah..
*emo sat...

kalo bab duwet tu, toksah cakap lah...
kami yang setanah ni pon takdenye setiap bulan nak fly berjumpa...
dengan tuntutan keje...
ngan tanggungjawab lain2 lagi...

sekali tiket flight ko ingat macam tiket bas pudu pegi klcc ke...
kalo takde duwet spare atau pape ke, toksah berangan la nk selalu fly..
tuk kami golongan pertengahan yang baru nak start hidup kate orang, setiap sen tu berharga..
tapi yelah..
kekadang kene la pandai atur kewangan..

orang cakap, duwet boley carik..
tapi masa dengan somi..?

okeh, dah melalut..
tadi dok cite hat tiket flight...
ngahahahah...

kalo tanye aku, bila kami dapat dok sebumbung, bila kami nak ada anak, tu aku senirik tatahu..
sebab tu sume keje Allah SWT...

kalo korang rasa korang ilmu dah tinggi, pi tanye Dia, carik jawapan yang asek ditanya tak abeh2...
rimasss...

takkan sesama pompuan pon tatahu sensitiviti pompuan yang lain?
toksah nak belagak sangat...
Bebila Allah tarik balik ape yang dok bangga2 sangat tu..

okeh?

sape bolenteer nak kira tiket flight aku dri start aku kawen ulang alik Sabah, KL
dan juga tiket flight somi aku yang dia jugak dok ulang alik Kuching dan KL...
sila angkat tiak..
ngahahahahh~

total keseluruhan tu boleh wat beli selotep mulut takde insuren selama soploh tawon lamanye...
haaaa~

brani?

 dont do this at home..
ngahahahahah~

okeh, time tuk somi..
mari kita berwasap yayang...

nite semua...

jumpa di lain entrii..

jangan sentap atau tacings...
tak jojes...!