CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 1, 2013

Sibu, we meet again! :)

Keamanan dan kesibukan yang phoyooo tiba2 dikejutkan dengan satu panggilan...

"Kitak kenak pegi Sibu. Esok ada miting. Basically, kenak pegi aritok." 
(awak kene pegi Sibu. Esok ada miting. Kene pegi arini..)
haku ternganga jap.
Kilas jap kat dendeng..
kul 830pagi..

Ok jelah aku jawab.
short notice gini actually menambah stress aku..
tapi aku take it as positive way la..
SYMP..!

"kelak kamek molah surat. kitak book tiket belon dolok dengan Jaja.."
(nanti saya buat surat. Awak book tiket flight dulu dengan Jaja..)
kata PA big boss ai..

Aku senyum je lah..
aku kol bos aku yang kene pi ngan aku tu..
Dan beliau pula lagi tekejut...
beliau siap insist nak gerak pepagi pulak dari Kuching..
aku bukan tanak tapi aku ni takde orang nak anta pi epot sat g..
sobss~

pehtu aku wasap sorang lagi bos yang dah sampai Sibu..
tak pasal kene marah sebab ngade nak datang pepagi..
beliau suh jugak datang malam nih..

haku pon kol Jaja..
soh beliau uruskan tiket aku ngan bos aku..
tuk hotel pulak aku soh staff aku book kan..

bila las minit ni memacam pulak..
kelam kabot betol..
tapi aku buat je..
redahhh jeeee!!

konon2 plan nak balik kul3 nak kemas beg bagai..
tapi kul4 baru aku gerak dari opis..
nak singgah epot lagi nak checkin awal sikit..
kononnye nak lelambat la sikit nek flight..

pas dah checkin tu, aku pon balik umah.
kemas beg..
yang frustnye, aku dah pack baju nak balik kL hari rabu nih..
terpaksa kuakan balik..
ngahahahha..
semangat kan nak balik..
tih tih tih..

Naseb la ade anak dara jiran sebelah umah ni sudi nak antokan aku pi epot...
aku ingat miting ni abeh tengahhari..
so aku nak caucinci je petang tu. 
n bawak kete je letak kt epot..
sekali miting sampai malam daaa..
hak hak..
terpaksa balik sabtu..
dan pepagi..
sebab?
aku keje sabtu ahad ni..
nak siapkan keje sebelum cuti raya cina..
macam haku yang raya kannnn..
tih tih tih..~

dalam kul630 aku dan anak2 dara jojes tu gerak ke epot..
kami makan2 kat mekdi sementara tunggu bos aku sampai.
nak dekat kul 8 bos aku baru muncul..
masa tu pon aku dh dengar announcement tuk flight aku..

aku nak drop beg, tengok konter dah tutup..
terpaksa pulak hangkot beg gabak gila tu bawak nek flight..
dan ...
dan...
ini adalah pirst time aku nek MASWING..

masa nak sampai kt gate nak boarding, dah takde orang..
aku napak flight tu dah mengundur..
dan orang yang kat bawah tu soh kami jalan lelaju..
soh cepat la maksudnyaaa...

aku dah menggelabah..
"bos..cepat bos..sat g kene tinggai..."
siyes aku cuak..

aku kalih jam..
baru kul 8..
kate gerak kul 820 mlm..

elok je aku ngan bos aku masok, flight terus jalan..
gila wehh..
misti ca ya nun alip semua dalam tu menyumpah nyumpah kami..
hahahahha..

rupanya kalo flight gini kalo dah penuh je, memang terus jalan..
mane la aku tauuuuuuuu!
siyess!!
aku tak penah nek kapal tebang kecik nih..
selalu  nek boeing ngan airbus je..
*phoyoooooo disitu ye...

pehtu beg aku yang gabak tu takleh letak kat atas..
sbb compartment atas tu kecik..
yelah.
flight kecik.
aku pulak hangkot luggage..
pegi dua malam je..
beg macam balik soploh hari...
hahahahha...

so steward yang hemsem gila tu dok tolong aku letak kat antara seat..
takleh letak kat ateh..
sat g senget sebelah..

dan aku pon dok kat belakang seat tpt beg aku diletakkan..
pehtu aku jadi batak lagi..
aku tengok luar tingkap..
eh, dok bawah sayap laaaa...
kalo nek belon besar dok atas sayap..
seat 4 je..
mcam 2 2..
pehtu pakai kipas..

tapi aku respect la ngan MAS..
sebab walaupun camane sekalipon, mmg layanan terbaik..
congrats MAS...

masa flight tu nak terbang dan naik, kepala aku terus sakit..
mungkin sebab keadaan camtu aku tak biasa..
pastu bila lampu dah bukak semula, steward hensem nama Irwansyah tu terus kasik sekotak air n kacang kat semua penumpang..

pehtu tiba2 pesawat begegar..
takotttt wehhhhh!
pilot announce cakap cuaca tak baik..
mintak kami dok kat seat n pasang seatbelt semula...
naseb kejap je...
aku siyes takot...
kuat begegar..
*sebab belon ni macam bas yang terbang..
tapi selesaaaa...
 
aku bajet dalam kul 9 smpai...
pehtu baru nak telelap, tibe2 announcement dari pilot cakap nak landing..
uishh..
aku tengok jam..
830!
sengah jam je ateh flight..
hahahah..
batak lagi..

sebelum tu aku dah cakap kat bos yang dah sampai sibu tu..
dia cakap ade driver amik..
okay la..
takde la kitorang nak nek cab memalam tu..
dah le dedua pompuan.
tempat tak biasa pulak kan..

pehtu sampai je tengok2 Zack driver dah tunggu kami..
depan pintu je..
hahahahha..

pehtu aku infom bos kate kami dah ngan Zack..
bos aku ajak pi makan..
beliau lapa kot..
so, Zack pon okay..
aku lagi tak kisah..
tapi aku punye pening dah tahap gabannnnn...
sempat bantai laksa sarawak satu..
hahahahahh~
makan kat Kampung Bandung..
dulu aku penah sampaiiii!!!

dan ini kali kedua aku jejakkan kaki ke Sibu..
last masa hari KDN tahun 2010 dulu..
bezanya..
aku drive senirik dulu dari Kuching ke Sibu..
konvoi tiga kereta..
bukan tanak nek bas yang disediakan tapi aku saje nak venture rasa drive senirik..
masa tu aku baru dapat kete aku sebulan..
hahhahaa..
pehtu sampai Sibu beronggeng laaa..
dah bawak kete sendirik kan..
hahahhaha..

kali ni nek flight..
so harap driver bawak jela g memana..
tapi kali ni bukan jalan2..
tapi g miting..
dan takde masa nak jalan..
dah miting abeh, balik..
napak tak dah matang sikit..?
ngahahahhaha...

pas dah makan, Zack  anta kami ke hotel.
hoyehhhh!
lega dapat golek2..
kepala gila pening..
tapi tido lambat juga...

tak dapat dah nak bukak lappie buat keje..
just draf2 je atas paper..
dan sat g kul 9 miting start..
so dah bangun awal nih, update la belog..

mahap la takde gambo..
hp bateri flat...
huaaahhh~

gud morning world...

petang ni miting ai tak terlibat..
so boleh la merayap sat sebab hotel ni tetengah alam..
hahahahahha..
jalan kaki saje..

okeh, nanti update lagi..
selamat bekerja kepada yang bekerja..
dan selamat bercuti kepada wilayah..
arini kan ari wilayah..

dan tak lupa juga happy besday kepada adikku Oja...
arini genap dia umur brapa tah...
kira2 fail..
ngahahha..
nanti akak balik kita seleb besday ngan abah sekali..

babai~

xoxo
nadearamly