CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 1, 2013

Menyapu dan merapu selang setengah jam di weekend yang osem~

Satu hari ni mengemas jeeee keje aku~
sejam sekali menyapu..
sejam sekali merapu menyapu..
datang gas rajen la tu..
dan gen pembersih dah datang..
kalo taaaaaakkkk..
umah macam tongkang pecah pon wat dek je..

semalam aku flat..
tak dapat bangun..
ye..
menjadi kebiasaan aku kalo keje dengan teruknya, akan ada satu hari aku takleh bangun dan sakit kepala..
fuhhhh...
mujur kene ari sabtu..
tapi malangnya..
tak dapat tolong kawan aku Nisa tuk teman dia serbis kete dia yang baru sampai ari khamis aritu..
sobss..
maafkan daku Nisa...

Ni gamba aku ngan Nisa masa foye-foye ari Sabtu tu..
Aku tak gila bergamba macam dulu dah..
hahaha..

Lepas dah pueh bermalas-malasan tegolek sampai malam pada hari sabtu ituw, maka harini ialah hari gotong royong mengemas umah...
alah..gotong royong la sangatttt..
padahal aku sorang je yang kemas..
sob sobs..
kalo ekotkan time gini la somi bagus ada skali..
ni aku kemas le sensorang..

ah..
tak kisahla..
dah biasa..

maka bermulalah aktebiti mencuci, menyapu, mengemop dan membongkar serta mengemas bilik2 dan stor yang manyak barang tu..
aih..
ni lah masalah aku..
nak dibuang sayang..
sat g bile buang tetibe lak nak guna..
tu yang menyampoh tuuuuu...

lepas dah siap semua kemas dan mandi, lipat kain pula dua bakoi..
sesambil tu tengok tivi..
dan tunggu kain abis basoh dalam mesin tu..
by the time dah abis lipat, kain pon siap basoh.
teruih pi jemoq..

masih tak pueh ati. 
ado je la kan bila gas rajen dan cerewet dah datang..
muahhahaha....
dok kemas barang2 mekap pula...
ceh, macam manyak..
kui3..

so kiranya abeh kemas yang rengan2 ni dalam kul6 petang la camtu..
hamik..
sehari suntuk..
bukan selalu dapat gini..
mostly weekend aku keje dan ade hal dan aktiviti...
minggu ni seronok..
sebab dapat cuti tiga hari..
sabah sarawak cuti ari jumaat aritu..
sebab good friday..
dan pejabat pon tutup sekali sabtu ahad..
selamat..
kalo tak turn aku keje minggu nih..
dan masa ni lah aku selau amik tuk kemas dan bersihkan rumah..
kalo tak bila lagi..
hari biasa mane sempat...

dah pree2 ni dapat la online..
tapi malam ni mak enon tak bukak kedai..
sebab offday..
hahahahha...

dan sedar tak sedar dh kul doblas bila khayal tengok tivi n online..
pehtu lapaaaa....

pi dapoq buat mi sedap..
meme sedappp..
itulah gamoknye kalo kuat makan..
lapo semedang...

skang tengah taip entri sambil tengok Casino Royale..muahhahaha..
mata belom ngantok..
ciss..

dan sedang mencenterkan minda..
mentabahkan badan..
menguatkan emosi..
tuk hari ESOK...

huahhhh..
cepatla rabuuuuuuu..

siyes..
semangat makin hilang...
tapi kene bertabah..
takot rezeki tak berkat...

saya cuma nak balik negeri asal saya..
itu saje...

dah..
nak tido la..
bia tv tengok saya..

okeh..
babai...

Monday, pliz be nice to me..
tenkiutt..

dari mak jemah yang kurang jojes esok...

Nadea Ramly
xoxo