CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 23, 2013

Update live dari opis baru.hek3..

Sedang menaip blog di opis baru..

Ceh. itu pon nak kasik tau..
mengada kan ko...

Hoyeh...!
Saya kini bekerja kat daerah tempat kelahiran saya..
hoho~

Okeh..
Cerita bermula pada hari senin yang lalu...
dimana...
aku..
titibe diserang rasa takot..
yang amat sangat...
siyes...

dulu, masa memula nak pijak bumi Sarawak tu..
sikit pon tak rasa takot..
ni sebab balik tempat senirik, rasa takot ya amat sangat..
tatahu ape nape...

so pagi tu pegi melapor diri ke tempat yang disuruh..
banyak kali cakap kt somi..
takotnye..takotnye...
beliau?
no respon..hahahaha..
so hari pertama melapor diri di HQ wilayah itu, beliaulah hantar..
at least kalo sesat time nak datang tu ade kawan kan.
hak3..
macam biasa, kegunaan GPS dengan aplikasi WAZE sangat penting abad ini..
lelagi aku dah lama dok kt obersea kan..
hak3...

bila sampai tempat tu, siyes dedebor..
tak ilang2 lagi ketakutan tu..
pelik kan..
*tu mengada..

sewaktu melangkah masok pintu besar tu, aku terpandang sebelah kiri..
bahagian perkahwinan dan perceraian ditulih kat situ..
aku napok macam kenai je minah kt konter tu..
beliau pon macam titibe bangun dari kerusi di kaunter dan meluru ke arah aku..

Priya!

salah seorang kakitangan yang pernah keje kt Kuching dulu sesama ngan aku..
bezanya dia balik dulu.
bulan Januari arituh..
sebab mak dia sakit...

pehtu dok la buat drama kat depan pintu tu..
bila dah jumpa kawan kan, teruih cakap kt somi,
"takpelah. papa balik je.."
hahahaha.
tulah tu...
soh balik pulak...

so Priya yang kiut tu pon bawak aku pi HR tuk lapor diri dan beliau pon bergegas pulang ke konternye semula...
PEhtu aku kene isi borang..
tebai lak tu..
aku diam je..
budak baru le kekononnye...
malu.
hak3..
and aku memang dah bajet memang depa ni ingat aku orang sarawak..

lepas isi tetebai borang tu, aku tunggu lagi..
pehtu sorang lagi staff soh aku isi satu lagi borang..
macam bebaru masok dulu pula..
aiyaaa..
isi saje..
isi masa lapang..
depa kate, tunggu pengarah free baru pi jumpa..
aku, SYMP saje...

dalam kul 12 gitu kot, aku kene panggil masok miting room..
depa tanye aku nak pi UTC KL tak..
kat pudu..
tersentak jugak aku..
tapi ngenang aku ni dapat balik pon dah kira syukur, aku rela je ditempatkan di mana2 saje....
pehtu ade la sesi soal jawab n kenal background aku..
pehtu bila dah setel, aku tengok jam dah kul 12 lebih..
so aku mesej Priya ajak pi makan...
tak lama tu beliau sampai..
katenye kenyang lagi..
so, dia teman je aku..

kat food court tu pon kami berborak borak..
itu ini pot pet pot pet...
hmmmmm~

pehtu beliau ajak aku pi kat pantri dia..
kenal2 dengan semua orang kat bahagian dia..
aku no hal punye..
nape nak menyombong ye dak..
haahahahah....

so far ramai la aku kenal..
seroonok juga..
lepak sampai kul 2 lebih then balik semula ke HR..
masa tu dok bincang2 konon2 assume mana la aku kene transper kan..
tapi hati aku kuat je kate aku dapat UTC jugak..
hahaha..

pegi je HR, memang surat dah kua..
jeng jeng jeng...
memang dapat UTC..
KL pulak tu..
hamek kooo....
 dedengar shif..
bukak sampai malam..
bz giler..
orang ramai..
arghhh...

tapi..
aku take it as positive way..
macam la kat hq sebelum ni tak biasa bz..
ceh..
hahahahha...

so, i'll take it as challenge..

hoho..~

arini dah kira hari ke tiga aku keje kat opis yang bes nih..
sebab ari selasa tu aku MC..
demam..
tekejot kot..
hahahaha..

poyopop...

g keje pon skang maleh pulak aku nak nek public transpot sebab aku ase dekat lagi kalo drive..
rileks je leh sampai umah..
kurang penat..
walaupun jem dia masyaAllah..
tapi so far aku bersabar lagi...
sebab jem nye memang berjalan..
so tak kisah sangat...
hahahahhaa...
kate budak KL..
ileks laaaa~

anyway, looking forward tuk majukan dan up kan opis ni besama kakitangan yang lain..
bab keje shif tu, tipu je..
mane ade..
eleh..

so far belum ada id lagi..
so setap n fokus dulu kat admin and statistik..
oh, statistik?
kacang je..
makanan aku je kat sarawak dulu..
ceh, blagak..
kah3...

okeh, arini balik lambat sikit..
nak bagi format statistik ni kukuh sikit...
next week kalo dah ade id mungkin dah start bz gila babes...

OKeh..
sekian, nukilan poyopop arinih...
nanti dah pre ai updet lagi okeh..

ni demam makin teruks pula..
cissss!

takpe..
sakit itu penghapus dosa..
hahhahaa..

jumpa lagi..
babai~