CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 22, 2013

Part 2 : Trip to Kluang : Cousin's Wedding

sambungan....

Keesokannya..
Kami pon bersiap tuk ke kenduri dengan tema kami...
ULAT HIJAUUUU..
ngahahhahah~

Hah..
Rimbun-rimbun yang menghijau kan..
hek3...
Menyempat!!!


Oh yaa..
Baju ni plan nak pakai masa raya aritu..
tapi..
tak sempat..
maka..
pada hari inilah baju ini diresmikan..
hohoho..
kami nampak macam shrek x?
ngahahahahah..
okeh, itu suami saya..
kacak tak?
saya sorang je cakap beliau kacak..
sekian..
sila muntah*

gambar ni diambil masa nak kumpul sebelum komboi ke rumah penantin perempuan..
sempat la makan dulu..
kate mak..
hahahahha..

Sebelah kiri tu mak kita..
Sebelah dia yang macam sengal sikit tu adik kita..
menyebok je...
cun la sangat tu kononnye..

Ini kumpulan marhaban..
yang didatangkan khas dari KL..
diketuai oleh pak aji tongkoi..
yang berserban putih tu..
*acah mak enon
somiku?
kaber perut..
ngahahahah..
 
Ha..
ini adik kita..
Yang beso tu lah..
Yang kecik tu anak kazen kita..
Hana namanya..
gembira betul berbaju oren..
sengih kemain..
tapi pandang kot lain...
badan tough tu..
geram betulll..
comel giler..
ase nak geget je kaki dia.

Tiba masa..
Kami pon mula nak bergerak konvoi..
ha...
manyak kan kete..
ini semua adik beradik abah saje..
tiga pemili...
pemili paklong (pemili pengantin lelaki)
pemili kami
dan pemili pak jang...

taraaaaaa..
dah sampai jugak..
tapi tunggu pengantin bersiap..
sempat lagi bergambo..
maklonglaa..
kami semua ni susah berjumpa..
tah soploh tahun sekali, 
tah doploh tahun sekali...
masa ni lah nak bergambo puas2..
*nampak tak si ulat hijau menguasai foto?
 

Ini abah dan pak jang...
same tak muka?
same kan..
Dulu abah askar..
skang dah pencen..
pak jang pula polis..

Ini pasangan memasing..
dari kiri : pak long dan mak long, abahku dan emakku dan pak jang dan mak jang ku..
hamboihh...
kemain..

Masa tuk ladies2 pula katenye...
kate kauuuuuu..
 
woot woot..
Ini penantin lama..
tapi menten macam baru semalam kawen..
pintu gerbang dah ijo..
background pon ijo..
tatahu dah mane satu orang mane satu pintu gerbang..
haahahahah..
ape pon, jenuh ku tahan kaki kat bukit itu..
ciss...

Ini biasa..
acara bergambo misti tak jadi..
ado je tak kene..
adoii...
napak lagi tak ijo separuh menguasai?
kui3..

Ini adik jantan kita..
kiri ni Iwan..
Kanan ni Yon..
cuba carik perbezaan mereka..
juga, sila teka mana satu abang mana satu adik..
satu jawapan soploh markah..
titibe meka diminta jadi pembawa bunga manggar..
sebab ijo kot..
hahahaha..
 
Ini pengantin nye..
fuhh..
mujur tak sama kaler ngan kami..
hahahhaahha..
kalo tak, tenggelam semua kt pelamin tu...

Selamat pengantin baru kazenku...

Keluarga Pak long merangkap keluarga pengantin lelaki..
 

Keluarga ulat ijo dengan pengantin..
hahahah..
kan dah kate..
ade je gambo slack..
cissss!
 
Mak and abah kita....
tengok si jemah kt belakang tu...
kemain nak kemana tah bawak henbeg..
 
Kami anak si ulat ijo..
adik beradik semua nih..
dan suamiku..

lepas dah puas dok bergambo..
mak ngan abah siap karoke sekali, kami pon berangkat pulang ke kL pada hari yang sama...
Esok tu macik nak keje..
Lapor diri kat tempat baru..

Timer kaseh pak long dan keluarga..
Timer kaseh pengantin..

Kami menang family paling havoc sekali..
hahahahhaha..

dan snap snap masa singgah petronas nak pi toilet...
ini hasilnya...

menyempat saje kannnn????
 

 xoxo