CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 14, 2014

Projek Memasak : spagheti carbonara simple sempoi~

Memandangkan kami somi mini tengah diet.
*poyo je diet.
maka no nasik pada malam hari.
tapi kita lanyak je nasik di malam hari kalo lapa.

Semalam.
bahan buat sepageti kabonara dah cukup.
ala.
basic2 je,.
maka.
malam semalam adelah malam sejarah.
Sebab first time buat tau dak..
Ini simple je.
so tapayah prejudis dok kata tak real.

Nah, kita bagi gambo sat.


Kih3..
boleh la dari takde.
at least kita try.

Nak resipi..?
senang je.

Macam biasa.
rebus spageti.
atau pasta eh?
korang sebut pasta ke?
ok tak kisah.

Potong bawang kecik2.
bawang putih.
bawang merah.
Pastu tumis.
dalan kuali laa..
sampai naik bau, masukkan sosej yg dah potong2 jugak.
dan cendawan butang.
kita pakai cendawan dlm tin tu.
goreng kejap pastu masok kan susu segar.
bila dah menggelegak, masukkan 1 satu tin prego carbonara tu.
pastu kita masukkan pulak cheddar cheese.
nak tambahkan pekat.
last masok oregano..
gaul sampai dah rasa masak.
pastu tutup api.


Hah..
napak x pekat dia.

Pastu hidang la untuk tersayang.
nak best lagi, tambah parsli.
ape lg satu tu kita lupa nama.

Tau dak ni makan brapa org?
2 org je.
huwaaaa..

So kalo berdua buat la agak2 ye.
kita ni dh biasa masak banyak sebab pemili beso.
kuat2 makan lak tu.
kah3..

Sebenarnye.
pakai kuah dalam tin yg kabonara tu pon boleh je..
takyah susu segar.
tp sebab kita sukati je masok kan skali.
jadi mcm dlm gambar laa.

Hello.
somi kita kata sedap hokehhhh!
Lalalalalalala~

Jumpa lagi..
di lain entri..

Makan je keje ko kannn!

Zasssss...