CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, November 16, 2014

Spagheti Karbonara Susu Kambing..

Assalamualaikum u olssss.

Arini kita nak share satu resipi simple lg senang lagi mudah.
Atas permintaan kawan kita.
katenye, dari pi Sikrit Resipi kan.
bek coba.

Baiklahhh.
untuk memenuhi permintaan beliau.
macik kasik resipi ini.
tapi..
ini resipi sukahati.
Kalo lain dari korang.
Atau korang ade cara lain.
Terpulang.
sebab tekak kita lain,
rajin kita pon lain lain.

Okeh.
belanja satu gambaq..


Taraaaaa..
sepageti sukahati akuuu.

Okeh.
resipi kuah dia senang je.

1. 1 tin prego yang kabonara..*pelekat tin tu kaler biru*
2. Sosej
3. Oregano
4. Cheddar cheese
5. Susu kambing bee pollen. Sepeket cukup.
(Kalo nak pakai susu cair pon boleh..)
6. Bawang racik racik kecik
7. Cendawan butang

Cara buatnya..
1. Goreng bawang merah n putih yang dah diracik2 sampai naik bau.
2. Masokkan sosej yg dah dipotong potong.
3. Masokkan cendawan butang yang dipotong juga. Goreng sampai rasa dh ok.
4. Masukkan 1 tin prego karbonara tu, susu kambing bee pollen yang dah bancuh, oregano..
5. Pastu masokkan sedikit cheddar cheese yang dah potong potong. Kita beli yang dalam kotak tu. Ini untuk bagi rasa kuah masin sikit..
6. Kacau rata. Lepas dah mendidih, tutup api.

Untuk mee dia.
pakai fettuccini.
macam kue teow sikit.
tp bukan kue teow putih tu pulak..
rebus sampai masak.
letak minyak sikit takmo bagi melekat.
letak garam sikit..
Lepas dah masak.
tos kan..

Pastu, hidangkan laaa bersama kuah yang dah siap tadi.

Kalau ikut resipi tin tu, tapayah susu bagai.
cendawan pon tapayah.
tapi dah nama resipi sukahati aku kan.
so sukati aku laaaaaaahhh..

Oh, pastu letak oregano sikit atas spageti yang dihidangkan tadi untuk naikkan bau sedap.

Pastu..
MAKAN..

Sekejap je buatnye.
hahahaha..

Tapi..
kalo nak buat tradisional takmo pakai tin, 
korang kene gugel lain la.
sebab kita ni malas sikit kalo barang renyah sangat.
muahahahaah..

Oh.
susu kambeng yang mana eh pakai?
yang nih haa..
kan senang..




Bancuh je sepeket.
korang ingat susu kambing buat minum ja ka?
muahahahaha.

Okeh.
dah magrib..

Jumpa lagi di lain resipi..
ade nak kasik resipi eskem dgn cheese oreo.
nanti kita updet lagi.
Babaiiii..
dan selamat mencuba..

xoxo
nadea ramly