CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 7, 2014

Makan lagi..osem~

Takde yang lebih best selain dari TIDO.
Iaitu.
M A K A N . . . . .
 
Kehidupan kita memang tak lari dari makan.
makan dan makan.
Lagi lagi bila ade kawan yang memang suka makan jugak.
bahahahhaha~
 
kebelakangan ni tahap malas masak adalah sangat tinggi.
makan tak malas pulak kan.
mungkin disebabkan kita tinggal sorang.
dan faktor tamo kotorkan dapor.
dan baru je pindah.
penat pindah tak ilang lagi..
 
okeh..
disebabkan banyak pulak momen makan.
meh kita nak ringkaskan cerita.
 
1. Sushi King, AEON Seri Manjung
 

sushi king ado nasik berlauk???
adoo..
tapi ini kira nasik berlauk la jugak kan...
bahahahha..~

hari jumaat kan rehat panjang.
maka ada orang mengajak ku makan di sushi.
okeh..
honestly, ini first time.
tapi kita memang makan sushi.
selalu beli kat dalam AEON tu.
kat dalam supermarket yang ado juai sushi.





okeh.
itu sushi.
bahahaha..
peberet tu ebiko tu..




sushi ade mee?
tu..
ini +Haliza Jalil ..

mak kate jangan makan dalam koli.
tapi dia makan gak dalam tu.
hoh!

Sushi King terletak di aras bawah.
AEON Seri Manjung.
berhadapan dengan Tutti Frutti kalau tak silap.
Pegi je sana.
Berderet2 kedai makan menjadi pilihan..


2.  Black Canyon, AEON Seri Manjung

Tak abeh2 AEON.
Haah pon.
itu je tempat peberet kita.
hahahahhahahah..




ni nama dia..
kasutku dibibirmu.
rare kan?
air dalam kasot..
ko ade?
 alas kasot tu bukti itu memang Black Canyon punya.




tomyam itu sedap.
tomyam udang.
dan kerabu mangga juga.
*adeh, teliur lak sesambil taip entri nih*
 nasik adalah kemestian bagi kita.
hohopp..

Black Canyon terletak di aras bawah AEON Manjung.
berhadapan dengan Pizaa Hut dan besebelahan dengan al-Ikhsan.
masok.
duduk dan anda akan dilayan sebentar lagi.
misti cakap omputih.
kakakakakakak~


3. Restoran Hadramout Paradise, Sitiawan

Okeh.
kita tukau selera pulak.
makan nasik arab.
hohoooooo~


malam tu kebuloq.
roger Makbed.
dia pree.
kami pi makan.
 

Terletak bersebelahan dengan Mitsubishi Sitiawan.
Senang je cariknya.
Jika anda dari Lumut,
terus sahaja sehingga trafik light yang nampak tesco tu.
pahtu terus lagi, dan pandang ke kiri.
nanti nampak signbod beso kaler kuneng. 

daging itu sedap.
siyes.
korang pilih je nak makan ape.
semua ada dalam menu.
siap ade servis kalau nak sekor kambing.
dan juga jika anda nak datang secara beramai-ramai.
lagi digalakkan.
ade yang kira kilo tau.
beras tu.

Makbed kate dia kenyang.
so makan itu je.
ceh.
tapi abis jugak.


4.  Pizza Hut, AEON Seri Manjung.

lagi.
bahahhahha~




fast food time.
okeh.
black canyon kat blakang tu napak?

untuk tidak menimbulkan pitnah.
kita memang akan kua makan dengan beliau ni saje.
toksah la tabur pitnah kita kua dengan laki.
ini makbed.
lagi...




pizza baru tu dah abis kate orang pizza tu.
uwaaaaaa~

5. Kedai Tomyam MISA, Manjung

MISA tu nama orang ke?
tak..
MISA tu stand for
Manjung Indoor Sport Arena.
kita tatahu nama kedai tu.
so kita tulih yang berdekatan dengan itu.
 memang kedai ni betul2 ade kat pintu gerbang sebelum masok MISA tu. 




ini namanya OTAK OTAK.
Bukan otak kau ye.
OTAK OTAK.
Plural.
Otak kau tu Singular.


Otak-otak sini gila osem.
tak penah aku makan sedap cenggini.
dah la gemok.
padat lak tu.
satu 70 sen.
dalam bakul tu ade 10.

korang makan ni.
order nasik pahtu misti tak abes.
kenyang dia lahai.
masa nak bayo kita siap puji lagi.
ade je kita beli singgit satu.
isik dia cinonet je.
huh~
yang ini memang puas hati.
sedappppp~


hah.
banyak tak masa makan kami?
bahahahaha..

i love foods!!

misi mencari tempat makan yang menarik di sekitar Sitiawan dan Manjung.
hohohoho~

okeh.
skang macik dok kuarters dah.
tapi itu tak had kan macik tuk carik kedai makan kat luar yang best2..
oh, amannya duduk dalam nih..~ 
 

jumpa lagi di lain entri.

babai..

xoxo

Nadea Ramly