CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 9, 2015

KURUS dan SIHAT itu lain maksudnya...

Entah..
bukan obses nak kurus pon..
cuma nak badan macam dulu.
FIT..
ada STAMINA..

Sape tanak kurus.
suma orang nak kurus.
tapi sape nak FIT?
tak semua...

mungkin sebab kita memang asalnya bersukan.
so bila stop and start balik, nak dapat fitness level yang macam dulu tu agak payah..
skang pon memang sebok berzumba..bahahahahha..


okeh..
ini aritu buat..
kekonon takmo makan nasik..
bahahahaha..
hepp.
bukan senang nak dapat perut kempis macam dulu ye kawan2..
dulu rajen sukan..
skang sukan mulut mengunyah...

makanya, sayo pilihan percubaan pertama ialah
brokoli..
keret..
sedikit golong golong tu..
*ape namanye lupa dah..
sedikit perasa..
tomato kecik2..

brokoli tu kita rebus..
keret pon..
kejap je..
toksah lelama.
pahtu potong tomato tu..
gaul skali..
letak mayonis..
letak sikit perisa2 kalau nak oregano ke.
ikut sukati..
pehtu ade telur puyuh dua bijik tinggai..
rebuih ja masokkan..
bahan ni atas korang..
macam kita, kita tak suka kobis sgt..
pahtu depa kate kobis tak bagus tuk wanita..



mula mula..
memang TAK SEDAP...
masok hari ketiga..
ia emezinggg!!!
alhamdulilah..
kenyang...

malam kita tak makan nasik dah..
sebenarnya ateh orang.
cara cane kita nak olah makanan kita..
macam kita skang banyak amik sayo..

oh..
kalau epal, boleh potong dadu..
makan dengan susu segar..
pon sedap..
heeee~

kita bukan DIET okeh.
kita menjaga pemakanan...
lain tu maksudnyaa...

kalau korang ade cadangan menu, boleh tinggalkan kat komen..
kita pon baru berjinak-jinak..
bukan menu kurus okeh..
menu sihat..

buat apa KURUS tapi TAK SIHAT...
baik SIHAT tapi TAK KURUS..
eh..!

jumpa lagi semuaaaa~