CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 11, 2015

Rumah LEGEND~

Banyak dugaan dan rintangan sebelum sesuatu.
camtu juga la ha dengan juai kopi.
tapi bukan nak citer tu pon.

Secara official nya lah..
kita sekarang duduk dalam kuarters base navy.
somi kata, lepas naik kapal dan selalu belayar,
risau tinggalkan kita sorang-sorang.
*padahal dulu 2 tawon sengah dok sorang kat sarawak nun..

mungkin dia telah merasai sesuatu yang sepatotnya dia tak perlu rasa..
maka, permintaan kuarters segera diajukan.

ohyeh..
bukan senang ye nak dapat rumah dalam base.
banyak prosedurnya.
dan halangannya juga.
kata somi, rumah yang bakal kami dapat tu, dah boleh masok.
tunggu somi balik, baru la kekemas kan.
dia nak mintak kenderaan lagi tuk bawak barang kami yang tak banyak nih..
takkan nak hangkot pakai kete kot weh.

nak dijadikan citer.
sorang kawan dia amat memerlukan rumah.
katenye, isterinya nak bersalin dah..
so mereka setuju untuk tukar memandangkan rumah beliau tu nak renovate dulu.
kami masok lelambat pon takpe la..
orang mintak tolong kan.
tolong la..
so rumah kami tu, kami bagi kat dia.
dan kami amik rumah dia..
yang nak kene renovate dalam masa 3 minggu tu..
ini best sebab dapat blok depan.
so lambat pon takpe la..
huyehhhhh..

3 minggu berganti.
3 minggu lagi berjalan.
3 minggu lagi, still takde tanda2 depa revonate..
ini pon kawan2 dalam tu roger..
dok lalu lalang lalu lalang..
hahahahah..

tetibe somi tanya..
kalau masok rumah lain dulu boleh..
dah siap pegi tengok, still macam2 halangan.
last2 kami decide, tunggu je rumah tu siap renovate..

akhirnyaaaa...
siap dan kami pon masok.
pindah memang macam apa..
sabtu angkot barang.
kemas2 ahad tu.
senin somi belayar..

korang tau sape yang mengemasnye?
kita la sorang-sorang..
lepas sebulan, baru siap kemas sepenuhnya.
maklonglaaaa, keje..
balik keje sambung kemas..
sampai tengah malam.
sorang-sorang..

somi pon bagi kelonggaran nak hias cemana.
dia bagi duit je..
yayyyy!
hahahahhaak..

setiap kali balik je katenye,
ade jela mende berubah..
tapi kita sentiasa updet dia thru whatsapp..
tunjuk buat apa buat cemana.
seronok tengok dia hepi.
untung tak dapat bini macam saya?
bhahahahaha~

nak tahu ni rumah sape sebelum kita masok?
FOUNDER HKCC...
a.k.a bos kopi kita.
kihkihkih...~
gila ko tak kenal????


BERJODOH?
mungkin..

dia pon tekejot macik yang masok umah dia dulu tu..
sambung LEGASI kopi la..
LEGEND wo rumah tuuuu...
besambung sambung ha..

tak juai kopi dah?
tak nampak pon ko pomot jual2..
aku tatahu pon ko jual kopi..
bila masa ko jual?

bos kita pesan.
berniaga ni kene low profile sikit..
selalu selalu dok kat news feed orang, kat fb personal tu, 
orang menyampah pulak..
kami di HKCC team ada kekdah nye..
dan menayang-nayang DUIT dan KERETA MEWAH..
tu bukan la cara kami..
opppsss!

nah..
ini kopicino mendaftar masuk ke rumah ni secara official..
selama ni dia dok kat opis jaa...




eh...
tadi kata tak tunjuk kete mewah..
meme le..
ini lori mewah..
lalalalalala~


*bakar line*

adekah lori dikategorikan sebagai MEWAH?
Alhamdulilah jika begitu~
amin..
doakan kami berjaya...
amin amin amin...

nak COD kopi meh datang umah kita..
tu alamat kat pintu lori tu..
atopon whatsapp je dulu untuk appointment..
kekadang macik ni takde kat umah..
merayap..
bahahahahha~

okeh..
posing sikit dengan kopi.

jumpa lagi next entri...
babai~


nadea ramly

xoxo