CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 2, 2015

Alhamdulilah. Dapat baby lagi~

Kita ada kawan.
Kami satu sekolah.
Isterinya, kita baru kenal sebab masa depa kawen kita tak dapat pi..
kita kat Sarawak masa tu..
Mereka berhajat nak ikhtiar zuriat.
Kata mereka.
Yang penting, USAHA.
Lepas tu, DOA dan TAWAKAL.
seronok ade orang camnih.
 Iyela..
semua kan dengan IzinNYA.

4 Ogos 2014
segalanya bermula di INBOX FB kita.
niatnya bertanya kabar mungkin.
pahtu tanya..
ko jual kopi Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino (HKCC) tu eh..

citer punye citer..
katenye ramai puji dia KURUS!!!
*kenapa aku rasa macam ko buat lawak je eh..bahahahahah*

beliau amalkan Collagen Cappucino for Men (CCFM) tau..
sampai KETAGIH katanya..

bahayaaa betuiiii!!!



8 September 2014.
Depa order lagi set kopisusu.
feedback dari isteri sahabat kita ini.
Period nya dah ikut time.
Ubat hormon pon dah tak payah makan.
Allahuakbar.
berganda gembira kita..
*rasa nak lompat mintang*

orang period tak teratur je tahu camane perasaan nak kira waktu subur.
payah sikit la dari orang normal.
bezanya kene gigih.


11 Oktober 2014.
Wasap kita masuk lagi.
dari isteri sahabat kita yang kita panggil Ija.
kali nih.
1 gambar dia hantaq bersama..

PREGNANCY TEST!

bukan 1..
tapi TIGA...!
dan semuanya POSITIF!

ALLAHUAKBAR..

Kata nya, tak percaya.
sempat lagi selit order 3 kotak susu kambeng. 

Masa tu..
apa korang rasa?
walaupun hanya membantu tak seberapa.
gembira nya alahai..
tak terkata.
*sujud syukur*

dan itu menjadikan kehamilan Ija pada masa itu sebagai kehamilan ke 338 bersama Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino (HKCC) dengan izinNya.

dengar bebetul ye..
dengan izinNya.



29.05.2015.
Lahir seorang mujaheedah.
Yang diberi nama Fathiyya Nur Insyirah.


Kata bondanya, mujaheedah ini sangat aktif sampai tali pusat terbelit dan bondanya terpaksa dibedah.
Kuat nyusu juga.
Mujur amalkan Susu Kambing Bee Pollen (SKBP)
lepas deliver, dah ada susu badan.
Alhamdulilah..

Allahuakbar.


Nikmat mana lagi yang kau dustakan?


Alhamdulillah..harini, baby hkcc dah 5 hari selepas selamat dilahirkan.
Semoga menjadi anak yang solehah penyejuk  mata  penawar  dihati.

tahniah sahabatku..
kita tompang gembira~

#babyhkcc
#kopiberanak
#hamilbersamahkcc

Ikhtiar hamil?
FB page : HKCC Kepong-Lumut
Instagram : kurus_hamil
Whatsapp : 013.480.4519

semua dengan izinNya..