CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 18, 2015

Salam Ramadhan~

Assalamualaikum..

belum lambat nak ucap selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kan...
:)

Kene ade ke entri nih?
perlu ke?

Perlu sebab keeksaitedannye melebihi tahap dewataraya..
bahhahahhaahah~

alhamdulilah..
berjumpa lagi kita di Ramadhan kali inih..
Syukur~
dan semalam dah pun start tarawikh yang pertama..
syukur.....

Kali ni bukan eksaited mana pun.
cuma dapat idea ngan cadangan dari somi masa tengah makan semalam.
 dia bagi green light takyah masak on weekdays..
hoyehhhhh!
sebab dia balik kul 3.30petang dan kita tetap kul 5 macam hari biasa,
maka beliau kata..

kita beli saje lauk.
nasik je masak..

sengih sampai telingaaaaaa..
huyehhhhh lagiii..

tapi weekend kita janji la kita masak..
katenye, jimat lagi beli kalau berdua gini.
dari masak.

aye sir!!

kita kunci jam kul 4 pagi.
sebab somi nak sahur.
masak nasik.
besilat kat dapo.
lauk sempoi je..
sayo sawi air.
dengan kentang ikan bilis goreng bercili.
kopi dia tak tinggai.
dan hopkos sebagai isteri yang perlu menjaga perut suami..
air kosong itu amatlah dititikberatkan walau ape pon yang terjadi.

tido balik?
memang tak la..
sat g telepaih subuh.
matilaaaa nakkkk...

beliau?
sambung kroh kroh..

subuh tinggai, haku sebat montot dia..

biasalah kalau dah start buat itu ini.
kemas itu ini.
sapu itu ini..
tak terasa pon masa tu berjalan.
somi gerak awai sebab depa masok awai.
sebab tu boleh balik awai.
uwaaa..
nak balik awai jugaaaaaakkk...

sampai opis, kak sue huloq sebetoi karipap dalam bekas kiut.
kita pon amik.
tetiba laju je nak bukak sambil cakap,

wa, sedapnyaaa...

pahtu kene sergah..

Puan tak boleh pose eh..
muka kak sue dah pucat.
dan bersalah..
 slow je dia cakap..

kita pon tersentak..

eh!!
alamak..
lupaaaaaaaa~

okeh, nak kaber punye pasai, simpan balik dalam hembeg..
hahahahah..
ciss betui..
naseb staf lain tak dengor..
:p
 sebab masa tu depa tengah sebok on pc..
sebok betuikan tudung la.
maklonglaaa..
ada photoshuttt opis..

ingatkan dah berakhir kat situ..
bos kita datang bilik kita..
hajat nak updet la berita-berita best..
elok je amik gegula dalam mangkok atas meja kita.
memang kita sediakan pon tuk petang2 tekak dah pait kan..
 pahtu bukak plestik.

eh encik!
posa laa..

tekejot bos aku kene sergah pulak dengan aku kannnn..

ya Allah..
astagfirullahalazim..
Allah...
lupaaaaaa~

kata dia gelak-gelak..
ele, kaber la tu kan bos..
kih3..
terburai gelak haku.
kurang tak pahala posa nih?
uhuk~

menda2 kita biasa buat, tetibe tak bleh, memang klako..
lawakkk..

tapi apedehal..
1st day puasa kan..
:)

kalau beniat tu memang sengaja la..
ketuk pala baru tauuu..
yakdishhhh~

hah..

ni tadi punye photoshoot..
tema kami biruuu...


salam ramadhan dari saya..

Nadea Ramly
xoxo