CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 13, 2015

JANGAN BACA! SEDAP dan JIMAT katenye..


Ingat tak entri sebelum nih?
yang kita dok tanya pasal best ke Coway tu..

yang ni ha..
tau dak kita dapat feedback yang best dari kawan-kawan kat fesbuk.
dan dari rerakan google yang singgah memberi idea di blog...

Mostly depa pon pakai COWAY.
ada juga yang pakai brand lain.
ELKEN.
AMWAY.
 
Jadi, betul la yang orang dok kata COWAY tu BAGUS.
Ingat kan propa je..
tapi adekah ia benar-benar bagus??
dan itu kita masih mengkaji secara sendirian dan melalui pengalaman kengkawan.

Banyak jenis upanya penapis penapis air depa nih..
Ade kurus, tinggi, gemok, pendek, berdiri.
Duduk je takde…
Yang jenis berdiri tu mostly banyak orang beli tuk letak kt opis.
Pehtu, ade air sejuk, panas, suam, biasa.
Tu tuk villaem la..yang lain tak pasti..
Tapi bentuk depa sume menarik, tertarik da bomb..

Pahtu bukan saje ade penapis air yang osem nih.
Ade jugak penapis udara.
Siyes tatahu!

Bila kita dah pakai nih, memang la rasa BEST.
Bukan BEST apa, kalau bab sahur ni kekadang telajak pulak..
Tak sempat nak buat pape..
Buat air jela.
Kesian somi haku dapat bini cenggini.hahahhahaha..
Pahtu makan dengan tamar.
Pi ja kat mesin air tu, tekan..
Keluar air panas ke, suam ke, sejuk ke, tak sejuk ke..
Tapayah kecoh kecoh nak pi masak air..


Untuk yang ada anak , lagi la kita sajes..
Tapayah termos termos bagai..
Buat penuh dapoq ja..
Dapoq besaq takpaaa la..
 kalau hat macam kita dapoq kecik ja, makan ruang wooo..





belum masok hat SEDAP..
Sape takmo SEDAP SEDAP kan..
kawan-kawan CLAIM..
Air coway sedap..
padahal rasanya sama je kot.
dah kate air kosong kan..





ni ape kes siap siram pokok bunga pokok bunga melur tanam tepi batas itik bertelur ayam menetas pakai air COWAY pulak nih..
adohaiiii~ 





Best lain belom dapat..
tapi bab BEST sebab SENANG TAPAYAH MASAK AIR, 
itu memang ye..
semedang je.
terlajak laris lagi haku bangun sahur..

dok jimat jimat letrik tu, kita taktahu pulak hat cemana..
nanti kita tanya orang Coway keh pasal nih..
sapo tanak berJIMAT time gini.
tapi kawan kita ni katenye letrik RM8 JE..!!!
sebulan pulak tuuuuu!!!


BEST tu boleh propa ke?
entah depa nih..
kalau depa tipu, kita pon tipu jugak la...


Selain dari tu...
kawan-kawan kita dari google pon turut respon tentang Coway nih..
dan ade juga yang bagi sajesen tentang penapis air yang lain..





apapon pilihan anda,
semua misti ada sebab kan..
sebagai pembeli dan pengguna, kuasa di tangan kita..
mungkin setiap produk ada kelebihannya.
ada kekurangannya..
kita pulak as pembeli, kene bijaksana bijaksini.
Ikut kemampuan..
dan KEPERLUAN..

Bukan kekdahnya nak membangga kita pon ade penapis air macam orang lain.
okeh?

itu je kita boleh share pada orang yang sedang survey nak pasang penapis air..
harap membantu ya..

xoxo
Nadea Ramly