CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 5, 2016

Rayani Air..

Flight KakJojes ialah pada jam 3.05 petang.
Tapi jam 1.30 petang, KakJojes dah terpacak kt epot Langkawi tu.
Ditemani husband tercenta.
Macam biasa prosedur naik flight, misti scan beg beg.
Dan ia berjalan dengan lancar sekali.

Beg zip KakJojes tu pada mulanya nak hand luggage ja, tapi malasnye lahai nak panjat tangga nak letak barang atas tempat beg tu.

Maka KakJojes minta suami pergi kat kaunter sebelah Kastam tu, wrap beg zip tu.
Dari beso beso alam, jadi la cinonet.

kaunter check-in tak jauh pun, tapi, humangaih.

Panjang beratoq.
Depa dua kaunter saje buka.
Iaitu untuk bisnes class dan ekonomi class.
Yelah, mana buleh tamak tamak.
Airlines lain pun nak jugak. Hoh.

Betul.

Masa check in nya agak lama.
Sengah jam juga la beratur.
Maklonglaaaaah, langkawi. Tempat menyopping kan.
Sorang2 beg gabak ya amat.

Tapiiii.

Sampai konter, ramah saja.
Yang serve KakJojes itu lelaki.
KakJojes request tepi tingkap then dia kata dia cek dulu. 
Sorang saja? KakJojes angguk2 kapla.

Maaf. Lambat sikit.

Sistem kami slow. Katanya sambil senyum.

Takpa. KakJojes balas sambil balas senyum.

Keje dengan sistem, maka KakJojes sangat faham.
Lepas tu, setel.
KakJojes nak puji adik yang serve KakJojes tu.
*taktahu nama dia*

Pastu tanya last masuk kol brapa.

2.40 katanya.
Ape lagi, bedesup la KakJojes pegi makan dengan somi kt Marrybrown.
Ala, dalam tu jugak.
Somi pon belom makan.

Lepas makan, KakJojes terus masuk ke Gate 1.

Tak ramai orang sebab Gate 1 macam tersorok sikit dari gate2 yang lain.
Tak serabut2 dengan flight yang lain.



Tiba masa tuk boarding.

Taraaaaaa..ini la flight KakJojes.


Ruangan dalam tak sempat amik.

Sebok cari seat.
Sehingga kan nak berlepas, tiada orang disebelah seat KakJojes. Yayyyyy!
Seat ini ana yang punyaa..


Masuk je badan pesawat, dua org pramugari ayu bertudung menanti dengan senyum.

Nak ajak bergamba mcm poyo je.
Hahahaa.
Seperti yang di war warkan sebelum ini, doa dibaca sebelum berlepas.
Mohon perlindungan dari Allah SWT dan dipermudahkan semuanya.


Dan perlahan lahan, KakJojes meninggalkan bumi Langkawi yang indah ini dengan seribu kenangan manis dengan seben.

Jumpa lagi bulan depan somi.
Sobssss..

Perjalanan ke Kuala Lumpur mengambil masa selama satu jam.

Dalam pada itu kami dihidangkan dengan kudap2.
Eh, dalam kotak.
Santekknye,,,
*okeh, KakJojes memang suka ijooo..*


Tengok blakang kotak.

Boleh men sodoku.


Nak tengok dalam?

Taraaaa.


Huyyooo.

Manyaknyee. Sejam je kot.
Hihihih.

Okeh..
KakJojes jumpa satu lagi.
Osem giler..hahahah..
dan kiut..



Tau sejam buat apa.
Tak sempat lelap.
Tengok pemandangan dari atas awan.


Jam 4.10 petang, pesawat Rayani Air selamat mendarat di KLIA2.

Hello KL..

So far berdasarkan pengalaman KakJojes naik domestik punye aircraft,
sama je..

Asalkan selamat sampai, ok dah..

ha, ini bukan review sangat tau.
ini sharing..

Sharing is caring..