CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 21, 2016

Sudah 5 minggu! yey..

Pagi ondway balik ke KL tu,
KakJojes tak henti henti ucap syukur.
BAlik kali ini berdua.
dengan baby..dalam perut.
heheheh..

KakJOjes call mak juga beritahu berita gembira nih.
serta sorang lagi kawan baik KakJOjes.
Lin nama dia.

Balik kerja tu dia teman KakJOjes ke klinik untuk sahkan kandungan dah berapa minggu.
5 minggu sudah..!
Sekali lagi KakJojes sebak.

Gila ko..
tunggu lama kot 3 tahun.
gila tak eksaited.
bahahahha..

TAk lama lepas tu,
Satu lagi berita gembira kami dapat.

Permohonan KakJOjes bertukar ke Lumut diluluskan.

Allahuakbar!

Masa tu rasa nak nangeh je.
Lama tunggu nak duduk sama dengan somi.
Lelagi dengan keadaan pregnant camni.
Memang la dia kene layan moody bini dia.
serabai bini dia.
ye dak.
bahhhahaha..

Minggu ke lapan, baru KakJOjes nampak heartbeat baby.
huwaaa..
teruih rasa nak nangeh.
*ciwek kan*
kahkahkah..

masa ni sickness KakJojes dah start.
Evening sickness.
Masok kol 3 mata ni mula la mengantukkkkk...
mual mual tu ada tapi tak banyak.

fuh..
bertabah sajaaa la..
demi anak yang ku tunggu lamaa ini.
hihih..

KakJOjes terus diberi surat oleh klinik tersebut untuk buat buku merah.
Pilihan KakJojes ialah di Klinik Kesihatan A10 dalam base navy tu.
Senang somi nak anto kalau ade checkup kononnya.
Masa ni kami masih menyewa di luar.

Proses checkup KakJojes berjalan lancar dengan bantuan Jururawat bernama Sharifah Rodiah.
Alahai. baiknya la beliau.
Orang nak jadi ibu first time ni misti la banyak tanye ye dak.
Memacam la aku dok tanya.
Paling lawak aku la lama sangat nak proses kencing sebab sebelum tu aku dah kencing dulu dahhhhhh..

demm.
hahahahahaha..

Kegembiran KakJojes diragut tak lama kemudian.
iaitu pada checkup kedua.
di Klinik yang sama.

pada masa itu kandungan sudah pun berusia 12 minggu...


....bersambung....