CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 1, 2016

Part 1 : KakJojes ada misi!

Kali ini kita terbang ke Sarawak pula!
Hoyehh..

Pergi dengan misi..
Misi apa?


Misi membawa baju pengantin terbang ke Sarawak!
Ko hado?

Pengantin kata, adik beliau last minit tak dapat balik.
Suaminya masuk hospital.
Maka tugas itu diamanahkan kepada KakJojes dan seorang lagi sahabat KakJojes.

Sebab kami sampai awal.
Maka mari isi perut dulu.


Tapi sebelum tu jom check-in.
Kami hangkot semua beg naik atas.
Barang tak banyak.



Khusyuk!
Hahahak..
Padahal nak tertido dah..


Boarding pas.
Nampak tak...
Peha yang ramping..
Eh..


Beginilah keadaan flight kitorang.
Kosong dibelakang.
Pukul 6 pagi.
Korang rasa?
Boleh berguling dalam tu dari hujung sampai depan.
Hahahahahak..


Sebab flight kosong.
Maka kami memilih untuk duduk dimana mana kami suka.
Tepi tingkap memang peberet KakJojes.


Pukul 6 pagi ke flight?
Sila tengok luar.
Kan gelap tu.


Perjalanan mengambil masa kira kira 2 jam.
Sepanjang 2 jam itu.
KakJojes tidoo saja.
Even kawan kata flight sedikit bergegar dek cuaca buruk.
KakJojes tetap tido dengan jayanya..
Hahahahak..

KakJojes tak tido lagi tau sebab KakJojes dan suami bertolak dari Manjung pukul 11 malam.
Dan terus ke airport.
Ngantok!

Taraaaaaa..
Sampai dah.
Abaikan la muka tak cukup tido tu..



Ini macam nak lari rumah saje..hahahahak..


Cik Perantin sampai dah.
Sedia ambik kami.
Yeyyyyy!

Percutian kali ini agak bajet.
Kenapa?

Tiket kami siyes murah.
Kata Cik Perantin.
Selalunya harga sekitar RM 500++ dan keatas.
Tapi..
Kami dapat harga RM 150 untuk tiket pergi balik.

Yeee..
Betoiiiii..

Nah bukti..
Ini untuk 2 orang.

Ko rasa?


Dan sesampainya KakJojes di Sibu, boleh kata misi Kakjojes dah complete..
Baju itu telah diserahkan kepada Cik Perantin dan pasangannya.
Alhamdulilah..

Lepas sampai Lapangan Terbang Sibu, apa misi seterusnya?

Tunggu entri Part 2..

Zassss...