CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 19, 2016

Part 1 : Move Forward : Allah tak uji kalau kita tak mampu

Bila dah berkayuh naik turun bukit
Peluh mencurah2

Teringat journey 2 yrs back
Dari puncak, trun laju turun merudum

Nak daki balik (which is this yr onward)
Sangat2 menguji mental & fizikal
Its either ko trun basikal tolak naik bukit 
Or keep on moving, even slowly smpai ke atas bukit
Paling worst, ko terus berhenti..tgk je cyclist lain move naik ke puncak

Pilihan kt tangan kte 
Mcm mane kte nk teruskan journey kte
Sbb bile da smpai puncak
View yg cantik and effort utk smpai tu sangat berbaloi
Trun pulak smbil senyum layan angin..hehehe..

So people, hidup ni mmg ade up and down nya
Tapi, choise is always in our hand
Mcm mane tough skali pun
Jalan kte di penghujung journey sama je
Tp along the way, effort & doa akan buat ia lbh manis

When u down, always remeber
Allah tak kan uji kalau kte x mampu

Tidur la..
Moga besok lebih baik utk kte..insyAllah

P/s: Zahran blanje picture selfie die. Moga gf2 di luar sane bole mimpi indah mlm ni..hahaha 😃😃😃


Credit : Farhana Abdul Majid

Disclaimer : Artikel ini telah mendapat kebenaran daripada penulis asal sebelum diterbitkan.