CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, September 4, 2016

Part 4 : Move Forward : Kisah Pengelola Scammer Emas

Aku up picture2 kisah2 pengelola scammer emas ni..












Bayangkan, masuk ASTRO AWANI beb
Mengaku ada 3 TAN EMAS
DEPB tu survive few years
And under BNM list
Smpai loaded 7, pelan2 die bg hint da nk collapse

Followed by other scammer
Satu2 tumbang
Yang aku join was KAZANAH BANGSA (T) 
Siap keluar la gold bar design sndri
Ade sign ASSEYOR lagi (penguji ketulenan emas)

Pendek cerita, program yg dorang buat tu
Menyebabkan yg terkena ni
Ade yg bg cash, and ade yg bg pamp (gold bar 999) 
Total aku dgn jemaah aku je dah half millions
Bayangkan, dorang dpt kaut beratus juta plus emas di tgn

Aku suka nk share
Comment dr group anti skim ponzi:

-quoted-

(1)

Hakikatnya rakyat malaysia hanya mampu mengimbas kembali diri masing-2 yg kuyup kena kenceng dgn emas ETA sambil memaki hamun....tiada seorang pun mampu kembalikan duit yang telah disonglap oleh pengelola....pihak penguatkuasa pun tak mampu tolong kau dik....polis pun ramai yang tersontot dgn skim cept kaya....tu lah reality hidup kat malaysia....politicia hatta seorang tak pernah tampil untuk perjuangkan nasib rakyat yang kena tipu dgn skim emas ini..baik dr pihak kerajaan dan juga pembangkang...tiada gesaan dari pihak atasan untuk merangka akta yang lebih keras....ada akta pun setakat buat perhiasan je...sebab tu kalau dikalangan cina...undang-2 mereka buat sendiri...ada baca latest news yang seorang chinese women kena tembak dan anak dia kritikal?...yang ni suaminya tu pengelola skim forex....songlap duit pelabur dlm 100million....belum ending lagi kisah tu

(2)

Bagi Khazanah Bangsat pula, dia hanya opurtunis cilaka yg sememangnya seorang mastermind dlm selok belok penipuan semenjak scam saham IPO minyak sawit lagi pada tahun 09 jika x salah aku. Dia nampak peluang utk meyontot tika marhaen menggila masuk program2 emas waktu itu. Jadi dia masuk market utk mengaut laba lumayan... Ya, dia masih hidup dan kaya raya skrang.. πŸ’΅πŸ’·πŸ’΄πŸ’ΆπŸ’°

-unquoted-

Ironinya, dari zaman pak man telo
Skim2 ni dah ada
Cuma, scammer zaman skang lagi canggih
Gunakan online system and create la website canggih2
Nk proof yg business dorang genuine..

So guys, NOW, please upgrade knowledge and bnyk kan la membaca
Learn from others experience
Tgk selalu website BNM
Antara tanda2 scammer ni, basic nk menipu die same je

+ janjikan pulangan tetap setiap bulan or too good to be true Kadang2, lebih dari 20% per month! Bank pun bagi less than 10% per year. 

+ byr modal, barang fizikal x dpt pun (atau kalau dpt, brg tu ko beli sndri lg murah dkt kedai). Dorang amek duit ko tuk rolling la tu. 

+ konon2 tiada risiko

+ ade dlm alert list BNM (bank negara malaysia)

+ sentimen agama and malays brotherhood. Tolong seagama dan sebangsa katanya 😈😈😈

+ setakat 3 yrs, jgn ko rase company tu stabil. Tgk AUDITED REPORT die, SSM die. Dari situ pun ko da bole tau die genuine business or something fishy 

+ agent da dpt hasil at least setaun, so, dorang akan convince yg lain utk masuk sekali. Padahal, scammer rolling modal agent A, byr agent B, rolling modal agent B utk agent C. 

+ gunakan system MLM, tapi sbenarnya, money game. Create satu system, tapi pusing2 duit org bwh yg masuk. Until one point, org atas rase da cukup, terus cabut. Tinggal la yg bwh2 ni terkial2

+ dekat2 nak collapse or lari, scammer akan mainkan emosi customer or org bwh dgn alasan2 agama (cth picture bwh), company xleh byr sbb nk kene audit la, company xleh byr sbb bank negara x bg transaksi juta2 dibyr pd customer la, owh yg mane main online2 td, SERVER DOWN katenye! Tertunggu2 la customer ni dpn phone or computer..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Sape2 yg tawarkan business
Tapi, xde brg atau harga brg x setimpal dgn modal
Atau tawarkan diskaun yg too good to be true 
Baik research dlu sebelum terjebak

Mulai skang, rajin2 baca psl ilmu kewangan
Kalau mls tahap dewa nk beli buku
Tgk je kt fb ni
Rmai yg share knowledge psl kewangan, hartanah, emas
Cth : Azizi Ali, Faizul Ridzuan, Syukor Hashim

Yang share psl ponzi skim pun bnyk
Cth : Pseduscience Watch, Ponzi Skim Alert

Wake up call!!
Jangan da jadi mangsa, baru la ko nk tringat duit tu utk pampers and susu anak, duit nak kawen, duit utk wife bersalin, utk mak ayah g haji
Takde sape bole tlg
NOBODY. 

Aku nk byr blk pd customer lame atas dasar responsiblity, sebab dah jebak kan dorang..hutang wajib dibayar (even yg kaut ni si KB)
Event agen atas aku pun x byr sesen pun kt aku..
Tapi aku tgk, ade customer yg masih tak serik
Ade yg masih join skim2 ni semua
Maybe sbb dorang tgk aku nk byr, so dorang expect, next time 'kene tipu' lagi pun, ade org yg akan settlekan utk dorang..

Mmg menyedihkan..

Tak tau mcm mane lagi nk educate..
Aku tau, kadang2, bukan dorang tak baca
Dah baca
Tapi, die da selesa dgn ape yg die dapat
So, die tutup mata, pekakkan telinga
Sanggup halalkan apa yg haram
Sanggup ia kan ape org atas ckp
Even, kalau ikut checklist aku bg tu, die da nk check mate

Kalian..aku penah dlm situasi tu
Percaya dgn agent n org atas
Padahal, klu aku follow check point atas tu
Da bebas hutang dah life aku skang ni..

Bukan senang nak senang oii..bukan susah nk jadi susah
Segala2 nya aku da kongsikan
Kalau masih ade yg terjebak jugak
Its ur choice
TAPI, igt harga yg perlu dibayar nanti
Not only money, but also ur mental and physical damages
If not think about urself
Please do think about ur family..ur spouse and kids..

-FAM-

Disclaimer : Telah mendapat kebenaran penulis asal sebelum diterbitkan