CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 4, 2016

Tips Privasi Facebook


Orang jojes memang selalu distalk..opsst!

Kawan KakJOjes mengadu beliau pernah kena sexual harrassment di Facebook.
Maka atas dasar ingin tahu dan prevention,
KakJOjes cuba la menggodek Facebook KakJojes berbekalkan laptop hadiah dari somi.
*mekaseh somi..muahciked*

Camana nak buat tu?
.
.
.

Go to setting. Then privacy.
Pergi ke 'Who can see my stuff?' klik Limit Past Posts.

Nanti Facebook akan tunjuk macam mana rupa Facebook korang lepas setting ni applied.



No friends to show.
Photos nothing to show.

Hanya profile picture dan cover photo yang sedang kalian gunakan sahaja yang nampak.

Setting untuk ADD FRIEND DISABLE jika kalian tidak berkawan dengan salah seorang daripada kawan di dalam friendlist KakJojes.

Camana nak stalk KakJojes?
Boleh tekan butang FOLLOW untuk tahu update terkini yang di set kan secara Public.
atau
ADD FRIEND sahaja lah.
Mudah kan?
Kalian juga boleh ke Setting yang lain untuk menentukan maklumat apa yang kalian perlu kongsi.
Juga siapa yang boleh menulis di dinding mukabuku kalian.
.
Feel free to share.
Semoga bermanfaat. :)