CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 18, 2016

Cuti cuti Malaysia : DESA Dairy Farm Sabah

Kemana kita niiiiii....
taraaaa..

Kat New Zealand, Malaysia.
hoho...


Hari kedua di Kundasang, kami ke DESA Dairy Farm yang ala ala New Zealand tu.


Dari Kinabalu Pine Resort nak ke Desa Dairy Farm ini mengambil masa dalam 30 minit sahaja.
Tak jauh dah.

Perjalanan kita akan dihidangkan dengan suasana yang sejuk dan nyaman serta bergunung ganang.
Kiranya kita kena mendaki sikit juga lah.




Nak masuk ke Desa Dairy Farm ni, kena bayar.
Kategorinya Dewasa dan Kanak Kanak.


No pet allowed.
🐕🐩🐀🐭🐢🐇


Maaf la ha.
Pecah sikit gambonya.
Dok zoom sebab KakJojes snap dari dalam van saja.
Yang pasti ada waktu waktu urusniaga.
Ada aktiviti di Desa Dairy Farm ini juga.
Dan maklumat bayaran.



Ha, nampak tak sekawanan lembu hitam putih tu?
Bahagia betul hidup korang.

Okeh.
Masa untuk layan gambar gambar.
Hohoo..









Nak menyusuri setiap bahagian dalam ladang ini pon ada step step nya.
Namun ada bahagian bahagian yang pelawat tak dibenarkan masuk.
Hanya tengok dari luar.

Bestnya kan yang duduk kat sini. Sejuk je.
😘😘😘

Okeh,
Jom bagi makan anak lembu dan kambeng!
Oyehhhhh!



Sporting gila bila KakJojes suruh posing.
Hahahahhaa...



Bergegar gambornya sebab KakJojes bergerak.
Kuat beliau ni sedut botol susu tu.
Muka KakJojes kaber je tu.
Kau tak nampak behind the scene punya haku jerit sebab takot. 😂😂😂


Nampak kekonon steady.
Padahal.
Kahkahkah..






Ini pun ha, kuat ragutannya.
Itu muka takleh kaber dah..
Hahahahhaa..


Tapi awak comel lah!
Aummm..
🐐🐐🐐

Okeh, dah bagi makan dan susu kat anak, moh kita pergi tengok mak pak depa pulak.

Panaih litlit weh!!!
*somi redha je la mini sebok nak swafoto*



Berehat nampak?



Panas ye somi? Kikikiki..

Dah berpanas bergambar jom ke tempat seterusnya.


Kami ke cafe bahagian terakhir di ladang ini.
Macam cafe sebab ada jual makanan, dan susu susu segar yang diproses terus disini.
Ada kotak kecil dan kotak besar.
Cenderahati pun ada dijual disini.

Ini pula ruang makan yang disediakan.
Boleh nampak tempat pemprosesan perahan susu lembu.
Tapi belum time lagi.
Maka takdapat la tengok.






Khusyuk!

Suami sedang melihat mesin mesin besar yang memproses susu susu disini.
Serius boleh nampak pekerja pekerja tu buat kerja.

Perut dah kenyang.
Jom balik.
Kene turun awal sebab ada tempat lagi kita nak singgah.


Babai DESA Dairy Farm!

InsyaAllah jumpa lagi.
😘😘😘

Next KakJojes pergi mana?
Tunggu next entri lagi.
Hahahahaa..