CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, May 27, 2017

Ramadan 1 : Siakap stim portugeese versi KakJojes..

Semalam. Nampak siakap. Beli lah seekor. Masa tu, takde idea nak masak apa. Sehinggalah idea datang secara tiba tiba waktu hampir hampir dah nak berbuka. Memang KPI Ramadan kali ini, nak lebih rajin masak katanya.

Maka, dalam masa LIMA minit HIGH PRESSURE dalam periuk Noxxa kau yang tersengih tu, jadilah siakap stim portugeese versi KakJojes. Elok saja nasi kau dah masak, ikan kau pun siap, azan Maghrib berkumandang menandakan masuknya waktu berbuka.

Apalagi kan. Allahumma lakasumtu wabika amantu wa'ala rizqika aftortu. Ngap! Setengah ikan habis. Setengah lagi kita makan sahur nanti. Kalau nak resipi, nanti komen ya. Orang tak berapa rajin macam KakJojes ni haruslah resipinya yang paaaaaaaling mudah. Okbai.

Selamat bertarawikh. Nak hashtag #doneberbukapuasa jugak! Kahkahkah.


#kakjojesmasak