CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 4, 2017

Laman Green The Boutique Hotel

Short vacay yang boleh juga KakJOjes gelar hari berehat berdua lah dengan suami.
Gituwww..

Memandangkan flight somi sampai dalam jam 9.30 malam, maka KakJojes rasa eloklah kami saja ambil masa berdua-duaan diluar. 
Sembang-sembang.
Makan-makan.
*makan itu harus.

Maka seminggu sebelum ketibaan yang berbahagia somi,
kakJOjes dah book hotel ala-ala short vacay lah kan.
dan Laman Green The Boutique Hotel menjadi pilihan KakJOjes di laman web Booking.com itu.
 Senang booking kat sini.
Walaupun tak kerap booking, tapi senang la.
Mudah.
*sebebarnya sebab KakJojes suka hijau. Jadi apamende yang tulis hijau atau green, suka ..hahahaha..

OKeh, kami sampai sekitar jam 10.30 malam dari Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah Subang.
Yang bestnya sebab KakJOjes pilih Laman Green ni sebab interior dia.
Humangaihhh.
Cantik weh..

Terletak di Shah Alam, Laman Green ini berada berdekatan dengan Giant Shah Alam dan juga Stadium Shah Alam.
Serius tak jauh..
Camana cari?
Pakai MAPS la.
kahkhakh..

Lagi best, Nasi Lemak Cinta Sayang sebelah itu je.
PErut dah lama kan.
Somi pun sama.
Dah check-in, letak beg, kami terus pergi makan.
Kebuluran.
hahahhaha.


Somi suruh letak kat Facebook KakJOjes.
Boleh?

Okeh, masa check-in tu, front-desk officer sungguh la ramah.
Kau orang tahu lah KakJOjes punya pertanyaan tu terkadang orang hilang sabar juga.
hahahhaha..

Dan kau bertambah rasa selamat bila masa check-in, kau perlu kemukakan kad nikah atau sijil nikah kau.
Siap ada macam peringatan di meja pendaftaran tu beserta undang-undang dibawah perkara sekian sekian.
Lupa pulak nak tangkap gambar.
So hotel ni bukan la hotel yang orang suka suka nak keluar masuk.
sebab hanya pasangan love bird macam kita yang ada PAS EKSLUSIF dari tok kadi saja boleh menginap ya.
hahhahahaha.

Tak ada kad nikah camana?
kau bawak la salinan letak dalam dompet.
Lepas tu handphone kau canggih manggih kan.
snap la yang asal tu skali simpan.
Letak gambar selpi bebanyak boleh pulak.
mende la..

lepas dah selesai urusan check-in, kami pon letak la beg segala bagai.


Kami dapat bilik di tingkat bawah.
Mujur.
Takpayah haku nak naik tangga.
Lif tak pasti ada ke tidak. 
Lupa tanya.
tapi dekorasi hotel ni memang terbaik lah.

Masuk saja bilik, taraaaa..


Style korea jepun kauu..
kami suka betui.
kuikuikui.

Lepas tu pergi la melawat tandas dia.
Phew..
macam toilet dalam pesawat.

Nah, KakJojes keluar tandas je, tengok tengok dah begini.
sudah, mari kita pergi makan.
Laparr..

dan kami pun ke restoran yang berada sebelah hotel Laman Green ni saja.
Dah lama tak pekena nasi lemak memalam do.
layannnnnn..

Esoknya, kami perlu bergerak pulang ke rumah suami.
Kami ada tugas yang perlu diamanahkan.
hoho..

tapi nak posing dulu.
hahahha..


Okeh, masa checkin ritu, KakJojes sempat amik brochure depa nih.
Nah KakJOjes snap kan untuk rujukan korang.




Walaupun kami hanya stay satu malam saja, Laman Green antara boutique hotel yang terbaik KakJojes pernah tempah sesuai dengan harganya.
Jika kau orang nak ke Shah Alam atau kawasan sekitarnya,
boleh la cuba satu atau dua malam disini. 
Malam disini meriah.

Tak ada tempat lain ke KakJojes?
pi lah jauh sikit.

sebab esoknya tu kami aktiviti kami full.
so tak dapat la jauh sangat.
Bulan dua nanti kita pergi jauhhh sikit.
gituuw...

eh okaylah.
Jumpa di lain entri.

Semoga ia membantu kalian dan semoga sukses buat owner Laman Green The Boutique Hotel ini.
Terbaik lahhh!
KakJOjes dan somi, kami 5 bintang!

Nota : Kita orang Islam, ikut la undang-undang Islam kan? Saja habaq. okbai.